Italiaanse kado's voor de feestdagenNieuwsZaken

Legodoos van de Trevifontein in Rome is de beste koop

Een opmerkelijk bericht lazen we vandaag op de website Z24. De beste koop is de legodoos van de Trevifontein in Rome! Hoe zit dat?

Rhett Allain van het blad Wired lette al jaren op de prijs per liter en kilo op de etiketjes in de supermarkt. Hij vroeg zich daarna af hoe dat met Lego zou zitten en ging op onderzoek uit.  Hij rekende uit hoeveel een Legoblokje gemiddeld kost, door de prijs van verschillende bouwpakketten te delen door het aantal blokjes.

In Amerika kost een legoblokje gemiddeld 10,4 dollarcent maar de verschillen zijn groot. De blokjes van treinsets zijn relatief duur want die bevatten ook een elektromotortje.

trevifonteinDe goedkoopste blokjes

Maar nu komt het. Hij ontdekte dat dozen met monumenten veel blokjes bevatten. Voor prijsbewuste Hollanders beveelt Allain de ‘Architectuur’-serie van Lego aan. En daarvan is de allerbeste koop de Lego-versie van de Trevi-fontein: 731 blokjes voor $ 49,99! Volgens zijn formule had die set eigenlijk $ 83,- moeten kosten. In Nederland kost de doos overigens € 49,95 bij Brickshop.

Het nabouwen van de Trevifontein kan nu helemaal realistisch. De fontein krijgt namelijk een grote opknapbeurt op het moment. De in werkelijkheid missende stukken steen haal je dus ook uit de legoversie voor een perfecte, actuele kopie!

lego-toren-pisa

Overigens is ook de toren van Pisa in dezelfde serie te koop.

Italië in Lego

Uitgaande van die ca. 10 cent per blokje moet het Colosseum van Ryan McNaught, alias The Brickman zo’n 25.000 euro gekost hebben. Deze professionele Legobouwer gebruikte namelijk 250.000 Legosteentjes voor het wereldberoemde bouwwerk in Rome. Zijn kunststukken worden zelfs in musea tentoongesteld.

LEGO Colosseum2
LEGO Colosseum3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button