Kunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Laura Pausini viert 30 jaar carrière met nieuw album

Het nieuwe album van Laura Pausini is uit. Het is alweer haar vijftiende CD of LP zoals we vroeger zouden zeggen, alhoewel haar nieuwe nummers nog ‘gewoon’ op deze geluidsdragers te koop zijn. Anime Parallele is de titel. Veel liedjes gaan over de zorgen die de zangeres zich over de wereld maakt.

Laura Pausini was voor de Nederlandse en Belgische kijkers dit jaar eindelijk weer even goed in beeld. Ze presenteerde het Eurovisiesongfestival in Italië. Helaas horen we haar verder bijna alleen maar tijdens de jaarlijkse Top2000 waarin haar grote hit La Solitudine uit 1993, nog altijd prima scoort. De zangeres is buiten Italië vooral populair in Zuid-Amerika. Dit jaar won ze nog de eervolle titel ‘Persoon van het Jaar’ bij de Latin Grammy Awards. Daar wordt ze naast haar muzikale talent ook geprezen om haar werk voor de rechten van minderheden.

Parallelle zielen

Wie weet dat ze met het nieuwe album ook in ons land weer een brede groep luisteraars trekt. De 16 nieuwe liedjes gaan over haar twijfels, angsten en de richting die de samenleving is ingeslagen. Volgens Laura komen liefde en respect steeds meer in de verdrukking. Ze maakt zich zorgen over de wereld waarin de nieuwe generatie opgroeit, liet ze vorige week weten aan de Italiaanse pers. 

Volgens Laura lopen we met z’n allen parallel aan elkaar, we hebben geen ontmoetingen meer met andersdenkenden. Vandaar de titel ‘Parallelle zielen’. We moeten ook mensen ontmoeten die ons pad niet vanzelfsprekend kruizen is haar idee. Alleen dan kunnen we respect opbrengen voor andere standpunten, culturen en ideeën. Het erkennen van diversiteit is een grote uitdaging, aldus Laura in een recent interview.

Het album bevat ook nummers die gebaseerd zijn op haar eigen leven, zoals een indringende ervaring met huiselijk geweld.

Liedje van haar trouwdag

Het nummer Davanti a te heeft een wat opgewekter verhaal. Dat zong ze namelijk op haar trouwdag dit jaar. De huwelijkse beloften sprak ze samen maar haar man Paolo Carta, tijdens de ceremonie al zingend uit.

Anime Parallele is dus niet zomaar een verzameling liedjes die gemaakt zijn voor de hitlijsten. Het is een heel persoonlijk album van de zangeres, waarmee ze een statement maakt als kroon op haar 30-jarige zangcarrière.

Ook nog op vinyl of CD

Laura Pausini viert 30 jaar carrière met nieuw album

Ben je nog van het echte vinyl of de CD, dan kan je die via Bol.com bestellen (klik op de link om te bestellen). Klik hier voor de link naar het album op Spotify.

Wereldtournee, 10 februari in Brussel

Vanaf 8 december gaat Laura weer op tournee. Ze begint in december en januari met een aantal concerten in Italië. Daarna doet ze een paar Europese steden aan waaronder Brussel op 10 februari. Vanaf eind februari geeft ze concerten in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

Laura Pausini viert 30 jaar carrière met nieuw album

Laura Pausini viert 30 jaar carrière met nieuw album

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button