LombardijeNieuwsRegio'sVakantieWintersport

Langste verlichte skipiste in Europa

Het Italiaanse skigebied Aprica-Corteno heeft de langste verlichte skipiste in Europa. Zoef ‘s avonds lekker naar beneden op de zogenaamde Superpanoramica piste met een totale lengte van zes kilometer!

Neem de lift van Baradello en daal daarna vanaf 1927 meter verlicht af naar 1162 meter. Baradello by Night noemen ze het traject dat twee jaar geleden opende, onder andere met het oog op de Winterpelen van 2026 in Italië. Men hoopte destijds dat de profs het als trainingslocatie zouden gebruiken maar echt steil is de blauwe helling alleen niet. Er loopt vanaf de top wel een zwarte piste naar beneden. Maar die zal ‘s avonds nog zwarter zijn omdat daar geen lampen zijn!

De piste en de skilift zijn voor skiërs in het hoogseizoen (kerst/krokusvakantie) bijna iedere dag open van 19.30 tot 23.00 uur. Daarbuiten kan je er vaak alleen vrijdag en zaterdag terecht. Een mooie avondwandeling omhoog in de sneeuw op de tennisrackets of met de ski’s kan ook. Voor de lift moet ‘s avonds wel extra worden betaald bovenop de gewone skipas.

50 kilometer piste

Het skigebied Aprica-Corteno Golgi is niet heel groot. Maar met ruim 50 km piste aan piste is het bijvoorbeeld wel erg leuk voor gezinnen met kinderen. Volgens kenners zijn de off-piste condities vaak geweldig dus ook de ervaren rot kan zijn ei kwijt. Het dorpje Aprica ligt op een uur rijden van het bekendere gebied Passo del Tonale. De iets grotere plaats Sondrio ligt op ruim een half uur. Meer info op apricaonline.com.

De verlichte blauwe piste links op de kaart

Ook in de zomer en het najaar

De regio waar Aprica ligt heet Valtellina en dat is ook in de zomer een prima vakantiestek voor wie van de bergen houdt. Sportievelingen moeten ons verhaal over de bijzondere hardloopwedstrijd in het najaar even lezen. Je loopt dan door de wijngaarden en wijnkelders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button