Nieuws

50 jaar Lamborghini

Volgend jaar bestaat Automobili Lamborghini 50 jaar. Het merk, dat sinds de overname door Audi weer als een trein draait, maakte deze week bekend dat het ter ere hiervan begin mei 2013, de grootste Lamborghini-rally ooit zal organiseren. Er werd ook een speciale jubileumwebsite, www.lamborghini50.com, onthuld en een speciaal jubileum-logo.

Het hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten vindt plaats in mei 2013 want dan is het precies 50 jaar geleden dat Lamborghini werd opgericht en de eerste steen voor de fabriek in Sant’Agata Bolognese werd gelegd. Van 7-13 vindt de Lamborghini 50° Anniversario Grand Tour plaats. Dan komen Lamborghini-eigenaren en -dealers vanuit de hele wereld aan de start met in totaal honderden, veelal unieke modellen van het merk.

De totale lengte van de rally bedraagt ruim 1.200 km. Daarbij worden onder meer Milaan, badplaats Forte dei Marmi aan de Toscaanse kust, Rome, Orvieto en Bologna aangedaan. Op zaterdag 11 mei worden de festiviteiten afgesloten met een grootse optocht naar de fabriek in Sant’Agata Bolognese.

Lamborghini doneert 10% van de sponsorinkomsten van het jubileum aan een fonds dat bijdraagt aan de wederopbouw van de regio Emilia Romagna, waar Lamborghini is gevestigd. Zoals je weet werd deze regio in mei dit jaar getroffen door een zware aardbeving.

Ook als Nederlandse Lamborghinirijder ben je welkom om mee te doen aan de tour.

Lamborghini tractor

Wist je trouwens dat…

Lamborghini al vanaf de beginjaren tractoren maakt. Inmiddels met welluidende namen als Grand Prix en Champion. Ondanks dat de topsnelheid waarschijnlijk wat hoger ligt dan bij andere merken, verwachten we deze vierwielers niet aan de start van de tour.

Nog meer Italiaanse jubilea in mei 2013

Mei wordt volgend jaar een echte Italiaanse feestmaand want dan bestaat het Italië Evenement precies 10 jaar. De feestelijke editie vindt plaats op 31 mei en 1 en 2  juni en zal haar bezoekers wederom verassen met al het moois dat Italië te bieden heeft. Uiteraard zullen een of meerdere fraaie Lamborghini’s dan niet ontbreken.

Jubileum 2023

Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button