Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

Nederlandse Limoncello blijft prijzen winnen

Limoncello-lovers. Zo mag je de bewoners van de lage landen inmiddels wel noemen. De citroenlikeur is niet aan te slepen bij slijterijen en restaurants en de godendrank zelf maken is de nieuwe nationale hobby. Sommigen schillen de citroenen zelfs zo goed dat ze er internationale prijzen mee in de wacht slepen.

Er wordt wat afgeschild in de polder en niet onverdienstelijk. Vermaarde ‘Nedercello’ merken als Fiorito en DiGusti gaan al een tijdje mee en wonnen prijzen. Drunken Monkey uit Drenthe mocht niet lang geleden de hoofdprijs van de bekende wereldwijde drankwedstrijd IWSC op de fles plakken. Hollandse schillers van Meleo Spirits, LimonTino-Limoncello, Chiesanuova, Koreman’s Limoncello, Santocci en Migliore Limoncello wonnen ook gouden medailles op de Olympische likeurspelen en onlangs was het de beurt aan de makers van Che Dona Luce Limoncello uit Eindhoven.

Door de ISWC bekroonde Nederlandse Limoncello merken

  • Fiorito, Amsterdam
  • Di Cello, Amsterdam
  • Thoob Limoncello, Haarlem
  • Elements Distillery Limoncello, Maarssen
  • Sardinia Products Schouderklopje Limoncello (LimonTino), Gorinchem
  • Che Dona Luce Limoncello, Eindhoven
  • Josephine van den Biggelaar Limoncello, De Mortel
  • Drunken Monkey, Peize
  • Meleo Spirits, Zoeterwoude
  • Chiesanuova, Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Santocci, Budel
  • Koreman’s Limoncello, Breda
  • Migliore Limoncello, Den Bosch

Andere Nedercello Merken

  • Primo Limoncello
  • Limoncello in de bus
  • Campsello
  • DiGusti

Alles prijzen ten spijt wil het nog niet zeggen dat Italianen warm lopen voor het brouwsel van de Hollandse schiller. De ondernemers geven aan dat de Italianen doorgaans te trots en te chauvinistisch zijn om Nederlandse limoncello te verkopen.

Limoncello van de tap

Nederlandse Limoncello blijft prijzen winnen

In Breda lusten ze wel een glaasje en daarom waren we niet verbaasd dat een jong bedrijf uit de Brabantse stad met een, naar eigen zeggen, wereldprimeur kwam. Ze maakten een fust met Limoncello waarmee het van de tap te schenken is. Met een piepklein beetje koolzuur stroomt het gele goud razendsnel in het glas. Volgens de bedenkers merk je niets van die minieme bubbels en dat konden we na een proefglaasje beamen. Primo Limoncello heet het zelf gebrouwen distillaat van de slimmeriken en dat is ook gewoon in een fles te krijgen.    

Zelf maken

Wat zij kunnen kan jij ook. Zelf Limoncello maken is niet heel moeilijk. Wil je het resultaat echter een grote aantallen verkopen dan wordt het een stuk ingewikkelder. Begin maar eens met een proefflesje, hier is het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button