NieuwsRegio'sSardiniëVakantie

Laat de massa achter je en ontdek het échte Sardinië

Ik was al eens eerder op Sardinië en toen al viel me op dat het wel Italië is, maar dan net even anders. Italië is natuurlijk een heerlijk land, maar toch ook wat chaotisch, lawaaierig en druk. Op Sardinië gaat het er allemaal net even gemoedelijker en rustiger aan toe.

Mijn vriendin Corine gaat me hier de weg wijzen, maar eerst drinken we een espresso in een hippe bar voordat we in de auto stappen om door het glooiende landschap te zoeven. In het binnenland stuiten we op oude dorpjes met een wirwar van kronkelstraatjes. En tussen de dorpjes zie ik een prachtige, ongerepte natuur die erom vraagt om bewandeld te worden. Maar daar is jammer genoeg nu geen tijd voor. Voor de lunch kiezen we een echte trattoria waar de van oorsprong herderskeuken van het eiland gecombineerd wordt met de verfijnde Italiaanse keuken.

Sardinië is hot in de vakantiemarkt. Stond het vroeger te boek als een dure bestemming, nu vallen de prijzen alleszins mee en is het aanbod divers. Zo kan je voluit luxe gaan in een mondain 5-sterren sterren resort, maar leuker is natuurlijk zo’n kleinschalig authentiek adresje waar je geen kamernummer bent, maar eerder als een goede vriend ontvangen wordt.  Laat ik daar nu net een neus voor hebben.

Een goed voorbeeld is Residence Palau Green Village, met de mooie tuin waar de appartementjes in verspreid liggen.  Op een luttele 150 meter vind je het strand van Palau. Het haventje met restaurantjes en de veerpont naar de Maddalena Eilanden ligt even verderop. Of anders Residence Badus, dat ligt aan de andere kant van Sardinië waar het minder druk en het strand net zo mooi is. Deze en nog een paar andere bijzondere vakantieadresjes op Sardinië kan je zo op mijn website vinden.

Karin’s Choice

Als je geen zin hebt in overvolle vakantieplekken en all-inclusive met animatie niets voor jou is. Als je liever zelf bepaalt waar je wanneer naar toe gaat, zeg dan de transfer- en excursie bus maar gedag en boek je vakantie bij Karin’s Choice. Al onze vakanties zijn inclusief vluchten, accommodatie en huurauto dus zo heb je alles in één keer geregeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button