FilmKunst, film, muziekNieuwsRome

La Grande Bellezza Italiaanse inzending voor de Oscars

De Italiaanse film La Grande Bellezza wordt de Italiaanse inzending voor de Oscars voor beste buitenlandse film. De film draait vanaf  7 november 2013 in de Nederlandse theaters. 16 januari 2014 wordt bekend of de film tot de eindselectie van vijf buitenlandse films behoort. Vervolgens wordt op zondag 2 maart, tijdens de ceremonie van de 86e Academy Awards, de winnaar bekend gemaakt. Regisseur Paolo Sorrentino verklaarde vandaag dat hij alles in het werk zou stellen om de prijs in de wacht te slepen.

Grandebellezza poster

La Grande Bellezza is een grootste film, een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome. Betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd.
De film gaat over Jep Gambardella (Toni Servillo), een knappe man en onweerstaanbaar verleider. Hij is een succesvol journalist maar ook een gefrustreerd schrijver. Hij is graag gezien in het mondaine leven van Rome maar denkt ook met verbittering terug aan zijn jeugdliefde. Daarom besluit hij na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken, op zoek de zin en schoonheid van het leven.

De film draait vanaf 7 november in maar liefst 22 theaters en filmhuizen, een zeer groot aantal voor een Italiaanse film.(Bekijk waar de film draait en lees meer over Italiaanse film)

Bekijk de  trailer. Lees ook onze recensie.

La Vita è Bella laatste Oscarwinnaar voor Italië

Misschien herinnert u zich nog de uitzinnige vreugde en memorabele speech van Roberto Benigni toen zijn film La Vita è bella de Oscar voor beste buitenlandse film in 1998 won. Dit legendarische moment is via deze link te bekijken. Het was de laatste keer dat een Italiaanse film de eervolle onderscheiding kreeg.  In totaal won de Italiaanse cinema tien keer de titel.

UPDATE februari 2014. Inmiddels is bekend dat de film bij is geselecteerd voor de eindronde van de Oscars. Zondag 2 maart wordt bekend of Italië na 16 jaar weer een Oscar voor beste buitenlandse film in ontvangst mag nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button