Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

La Codista. Italiaanse voorstelling in theater Frascati Amsterdam

Maak nog snel even tijd op 3 of 4 juni want er speelt een ontzettend leuke Italiaanse voorstelling in theater Frascati in Amsterdam. La Codista wordt in het Italiaans en Nederlands opgevoerd. Na afloop is het dansen op de Italo disco beats!

Codista is gebaseerd op het verhaal van Giovanni Cafaro, een Milanees die zijn baan verloor en in de rij ging staan voor anderen tegen betaling. Trouwe lezers van onze gedrukte krant hebben dit bericht al eens gelezen. 10 euro per uur vroeg de voormalig manager van een kledingbedrijf in 2017. Hij noemde zich Codista.

Marleen Scholten schreef met dit idee een nieuwe tekst over stilstaan. Stilstaan in de rij (la coda), voor anderen in dit geval. In de rij vindt ze chaos en eenvoud; mensen die samenkomen op een plek met maar één doel: wachten tot het aan hen is.

La codista is een persoonlijke tekst over identiteit en het verlangen soms langzamer te gaan. Misschien ligt niet ieder antwoord direct binnen handbereik. Samen met het publiek wacht de codista op haar beurt.

Voor dit project interviewde Marleen verschillende inwoners van Italië over de betekenis van stilstaan. Daarnaast stond ze in veel lange rijen om het mechanisme van wachten zelf te ondergaan. 

Voor de tekst La codista won ze in Italië de nationale toneelschrijfprijs Antonio Conti. NRC en andere dagbladen schreven uitmuntende recensies over de prestatie van Marleen Schouten.

Italiaans én Nederlands

Op 3 juni wordt de voorstelling in het Italiaans gespeeld met Nederlandse boventitels. Op 4 juni wordt de voorstelling in het Nederlands gespeeld.

Dansfeest op 3 juni

Op vrijdag 3 juni draait het superduo Elitechnique na afloop van de voorstelling. Italo Disco in het Frascati café!

Korting voor lezers van Il Giornale

Voor de vrijdag zijn de kaartjes maar 10 euro per stuk voor lezers van Il Giornale. Gebruik code: Giovanni. Hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button