Nieuws

Kromowidjojo in Italiaans badpak

Italië kennen we van snelle motoren, boten en auto’s maar de Italianen maken ook snelle badpakken! Het badpak van Ranomi Kromowidjojo wordt namelijk gemaakt door de Italianen van het merk Arena.  In 2011 verruilde ze de pakken van concurrent Speedo voor die van Arena en nu pakt ze plakken in de zogenaamde Powerskin Carbon-Pro.

De badpakken worden ontworpen op het hoofdkantoor van Arena, in het plaatsje Tolentino in De Marken. Het pak van Ranomi is niet meer van stof maar van carbon. Dat is minder rekbaar dan stof en het zit als een autogordel, zo verklaarde de ontwerper Giuseppe Musciacchio tijdens de persconferentie eerder dit jaar; “Eerst geeft het mee, dan houdt het plotseling stil”

Ranomi Kromowidjojo in een badpak van het merk ArenaStrak Italiaans badpak

Zwemmers houden van een strak pak, de spieren worden gecomprimeerd en het lichaam houdt daarmee de strakst mogelijke vorm. Het aantrekken kost nog nu nog maar een paar minuten en dat was een paar jaar terug wel anders. In de tijd van de revolutionaire zwempakken die inmiddels zijn verboden, kostte het aantrekken meer dan drie kwartier!
Overigens trekt Kromowidjojo voor iedere belangrijke zwemfinale een splinternieuw exemplaar aan, want een gebruikte verliest altijd iets van de bijzondere eigenschappen.

Het strakke pak dat het lichaam in de meest gestroomlijnde vorm houdt lijkt ons trouwens ook erg geschikt voor dames die niet de spieren maar het overtollige lichaamsgewicht in de plooi willen houden.

Wilt u dus ook snel zwemmen in zo’n Italiaans Arena badpak van Ranomi of met een topfiguur over het strand lopen dan is dit de site voor alle dealers in Nederland;  www.arena-watersport.nl

En om helemaal een bella carbon figura te lopen; de Nederlander Ron van de Bosch maakt geen badpakken maar sieraden van carbon met de Italiaanse driekleur, de tricolori. Lees ons artikel of bekijk onze webshop!

[divider][divider]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button