algemeenItaliaans IJsNieuwsSmaken

Koud? Buono! Roberto maakt aarbei-ijs in de open lucht

In Nederland is het bibberen maar ook in Italië is het momenteel koud. Er viel zelfs in Rome sneeuw. Sommige Nederlandse Italianen weten wel raad met sneeuw en ijs. Roberto Coletti  bijvoorbeeld van Roberto’s Gelato uit Utrecht.

Toen hij vorig jaar voor het eerst de waarschuwing hoorde dat er zeer slecht weer verwacht werd in de Dolomieten met maximum temperaturen van -20C, sprong hij een gat in de lucht. Geen moment dacht hij aan extra kleding, de Elfstedentocht of verwarming, maar aan ijs! Eindelijk zou hij ijs kunnen maken in de open lucht, zonder ijsmachine. Net zoals een surfer de ideale golf heeft, heeft een ijsbereider de perfecte temperatuur nodig om buiten ijs te maken zoals onze voorouders dat deden.

Roberto heeft direct de perfecte locatie gezocht waarbij die maximum temperatuur overdag echt niet boven -19C zou stijgen. Die is gevonden in een valei boven Cortina d’Ampezzo op 1600 m hoogte. Zondag 6 februari 2012 bereidde hij daar het perfecte aardbeiensorbet gemaakt zonder stroom, koelvloeistof of zout … alleen een pan en een lepel!

ijs-maken-in-de-open-lucht-roberto-utrecht-3ijs-maken-in-de-open-lucht-roberto-utrecht-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button