NieuwsSiciliëVakantie

Konijnenstrand op Lampedusa een van mooiste stranden ter wereld

Wie Lampedusa zegt denk meteen aan grote aantallen bootvluchtelingen uit Afrika die het Italiaanse eiland uitkiezen als de poort naar Europa. Het piepkleine eilandje, dat deel uitmaakt van Sicilië, komt gelukkig ook wel eens positiever in het nieuws. Vanwege la Spiaggia dei Conigli namelijk, het ‘mooiste strand ter wereld’. Dat vonden althans gebruikers van de bekende Amerikaanse site Tripadvisor vorig jaar.

Voor de Travelers’ Choice Awards werden bijna 300 topstranden over de hele wereld onder de loep genomen. Dit jaar zakje het ‘Konijnenstrand’ naar plek vier maar het mag zich nog steeds het mooiste van Italië noemen.

mooiste strand ter wereld lampedusa

Overigens scoren de geweldige stranden op de Sardinië ook hoog op de lijst. Het op een-na-mooiste strand van Italië is volgens Tripadvisor dat van Cala Mariolu. Dit strand bevindt zich ten noorden van Arbatax, tussen de Cala Biriola en Cala Goloritze.Het is enkel per boot bereikbaar of te voet vanuit Baunei.

Konijneneiland op Lampedusa

Slechts een paar meter is het eilandje los van het vasteland
Slechts een paar meter is het eilandje los van het ‘vasteland’

Het fameuze strand bevindt zich in de baai van L’isola dei Conigli, het konijneneiland, dat door maar enkele meters gescheiden is van het ‘vasteland’van het eiland Lampedusa. Over de oorsprong van de naam zijn de geleerden het niet helemaal eens. Het ene verhaal is dat op dit deel ooit een kolonie konijnen zou huizen. Een andere verhaal is dat een Engelse admiraal in 1824 het eilandje Rabbit Eiland noemde in zijn annalen waarna het vervolgens onjuist werd vertaald naar het Italiaans. Waarschijnlijker is dat het een verbastering is van een Arabische term  die ‘verbinding’ betekent, verwijzend naar de landengte die het eiland Lampedusa verbindt.

De holen in het zand zijn tegenwoordig eerder het werk van onze oosterburen dan van de Conigli.

Hoe kom ik er?!

Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Lampedusa. Vliegen kan vanaf Bologna, Milaan of Verona low-cost met Meridiana. De boot vertrekt vanuit Agrigento op Sicilië en doet er ongeveer vier uur over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button