NieuwsSardiniëSiciliëVakantie

KLM vliegt nu ook naar Cagliari en Catania

KLM voegt twee nieuwe rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Italië toe. Deze zomer kan je ook naar Cagliari op Sardinië en Catania op Sicilië vliegen met de koninklijke maatschappij. Cagliari en Catania zijn de negende en tiende bestemming van KLM in Italië. De andere acht zijn: Rome, Florence, Milaan – Linate, Milaan – Malpensa, Turijn, Venetië, Genua en Bologna.

Eind vorige eeuw was er bijna sprake van een fusie tussen KLM en Alitalia maar die werd in 2000 definitief afgeblazen. Later kwam het wel tot een joint venture tussen Air France-KLM en de Italiaanse maatschappij maar die zegde deze samenwerking, waarbij ze gebruik maakten van elkaars klanten en netwerk, per januari 2017 op.

Het gaat inmiddels wat beter met Alitalia en daarom wil het een eigen koers varen. Zo wil men met de voormalige partner de strijd aangaan om de gunsten van de zakenreiziger. De populaire vluchten naar Milaan vormen een belangrijk toneel van dit gevecht. Zo biedt Alitalia de zakenreiziger een nieuwe vlucht om 7.15 uur vanaf Amsterdam naar Milaan. Om 21.00 uur kan dan worden teruggevlogen naar Nederland. KLM raakt waarschijnlijk vluchten kwijt als gevolg van het beëindigen van de samenwerking.

De tarieven van de klassieke maatschappijen worden steeds gunstiger maar echt low-cost durven we ze nog niet te noemen. Bekijk hier ons complete overzicht met alle vluchten naar Italië vanaf Nederlandse en omliggende luchthavens.

UPDATE mei 2017

Ryanair ligt regelmatig overhoop met de Italianen over de luchthavenbelasting en andere landingsvoorwaarden. De Ierse maatschappij is de belangrijkste speler voor low-cost vluchten van en vanuit Italië. Het spel wordt soms hoog gespeeld. Nu lijkt het er op dat Ryanair met ingang van de winterdienstregeling stopt met vliegen op Alghero op Sardinië. Hiermee zouden de routes naar Eindhoven en Charleroi opgeheven. De vraag blijft hoe definitief deze beslissing is.

Overigens lijkt het voortbestaan van Alitalia deze meidagen van 2017 ook aan een zijden draadje te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button