Nu ook kinderfietsen lenen in Milaan; Bimbi op de Bici!

Milaan heeft een primeur met een leenfietsensysteem voor kinderen. Dit najaar staat een klein aantal kinderfietsen op een paar locaties beschikbaar, volgend jaar kan je op meer dan 250 plekken in de stad een fiets voor de kleintjes meenemen.

Het Witte fietsen plan van de Amsterdamse Provo’s werd precies 50 jaar geleden gelanceerd. Het stierf toen een vroege dood maar de intentie zien we tegenwoordig nog steeds in bijna alle Italiaanse steden terug. Fietsen die je op centrale punten kan meenemen om de stad te verkennen en daarna elders weer kan stallen als dat nodig is. In Milaan is het eerste half uurtje nog steeds gratis net als het plan van 50 jaar terug maar daarna moet er wel betaald worden, al is dat maar een paar euro voor enkele uren of € 4,50 voor een hele dag. In tegenstelling tot Provofietsen staan deze echter wel op slot, de tijden zijn wat dat betreft echt veranderd.
Toen we recent nog in een Zuid Italiaanse stad met een dergelijk systeem verbleven  vroegen we ons al wel eens af waarom er nooit kinderfietsen of fietsen met kinderzitjes bijstonden en nu geeft Milaan het antwoord.

BikeMe Junior

Milaan had met BikeMe al een tijdje zijn eigen en zeer succesvolle leenfietsensysteem met opvallende wit-gele fieten. Nu komen daar de Junior BikeMi leenlocaties bij. De eerste stalling is bij het centraal gelegen Piazza Castello waar kinderen van 5 tot 11 jaar oud een fiets kunnen pakken. In tegenstelling tot de grote mensen fietsen krijgen de juniors er een mooie blauwe fietshelm bij.

fiets-delen-kinderen-milaan2

De eerste stalling voor kinderen wordt onthuld.

 

Volgend jaar moeten er in totaal bijna 5.000 kinder- en volwassen fietsen beschikbaar zijn bij 250 locaties. Zo’n 1000 exemplaren daarvan zijn elektrisch want de Italianen houden van snelheid op de weg zoals u weet. Nu zijn de fietsjes nog gratis, volgend jaar moet je ervoor betalen per dag, week of jaar net als voor de grote fietsen. Het is geweldig om met het hele gezin op deze manier de stad te ontdekken want er worden steeds meer veilige fietspaden gemaakt.

Meer info en alle locaties op de website www.bikemi.com, er is ook een handige app beschikbaar.

 

Lees al onze artikelen over fietsen in Italië 

kinder-fiets-lenen-huur-milaan

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*