CampaniëNieuwsVakantie

Kerstlichtjes in Salerno

Niet alleen in Eindhoven maar ook in Italië hebben ze verstand van lampjes. Als u wel eens tijdens religieuze hoogtijdagen in de Italiaanse provincie bent geweest, heeft u vast wel eens gezien hoe geweldig de pleinen en straten van de stad worden versiert met lichtstellages, een feeëriek schouwspel.

Het Italiaanse familiebedrijf Luminarie De Cagna uit Lecce heeft verlichting tot ware kunstvorm verheven. Tijdens de donkere dagen bouwen ze wereldwijd indrukwekkende lichtspektakels. Twee jaar terug vertoonden ze hun kunsten nog in Nederland tijdens het lichtfestival GLOW, uiteraard in Eindhoven.

Kerst in Italië is een belevenis in Napels, (kerststallen! lees meer) Rome en veel noordelijke steden. Minder bekend is de grote stad Salerno, onder Napels. Misschien wel dé plek om de authentieke kerstsfeer te ervaren. Sinds 2009 vindt daar namelijk ieder jaar de Luci d’Artista plaats met ruim 30 kilometer aan verlichting door de hele stad. Van begin november tot eind januari wordt de stad omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Tal van fantasiefiguren worden uitgebeeld en vanuit de hele regio komen families om dit spektakel te bekijken. Een magische kerstsfeer, misschien niet met sneeuw, maar wel met gezellige kraampjes door de hele stad.

Meer informatie en mooie beelden op de website van de stad.

foto massimo pica

foto massimo pica

lichtfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button