Italie EvenementNieuws

Kasteel de Haar na 10 jaar weer in volle glorie tijdens het Italië Evenement!


Kasteel de haar
Kasteel De Haar

HAARZUILENS – Kasteel de Haar bij Haarzuilens opent de deuren officieel na een restauratie van bijna tien jaar. De feestelijke opening van het in oude glorie herstelde kasteel vindt plaats op 15 juni, maakte de organisatie dinsdag bekend. Bezoekers van www.italieevenement.nl kunnen de restauratie van het kasteel eind mei al bewonderen. Het Evenement wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd in de tuinen van het Kasteel.

Niet alleen de fundering en de buitenkant van het gebouw zijn aangepakt, maar ook het interieur. Tijdens de restauratie bleef het kasteel open voor bezoekers, maar werden meer dan zevenduizend objecten, meubels en kunstvoorwerpen elders opgeslagen.

In 2000 deed de eigenaar van het kasteel, Thierry baron van Zuylen, afstand van zijn bezit, omdat hij de restauratiekosten niet meer kon opbrengen. Daardoor kon de restauratie van ongeveer 40 miljoen euro worden betaald met subsidies en fondsen.

SEPTEMBER
De baron heeft het einde van de renovatie van zijn kasteel niet meer meegemaakt. Hij overleed begin januari op 78-jarige leeftijd. Zijn nazaten mogen tot in lengte van dagen in de maand september in het voorouderlijk kasteel verblijven. De baron heeft vijf dochters.

Ter gelegenheid van de heropening is een tijdelijke expositie te zien over het internationale glamourleven van de familie Van Zuylen. Burgemeester Wolfsen, commissaris van de koningin in Utrecht Roel Robbertsen en enkele leden van de familie Van Zuylen zijn bij de opening aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button