Italie Evenement 2021Nieuws

Kasteel de Haar kleurt Italiaans tricolore!

Waarschijnlijk kijk je er alweer reikhalzend naar uit, het Italië Evenement in de tuinen van Kasteel de Haar. Dit jaar is de datum 2, 3 en 4 juli. Het is alweer de 18e editie van het grootste thematische Italiaanse event in de Benelux.

Gaat het door?” is zo’n beetje de meest gestelde vraag die organisator Danny van den Berg krijgt. Hij verzekert hij ons van wel. Van den Berg: “We hebben veelvuldig contact met de gemeente en de veiligheidsregio gehad. Die zijn allemaal zeer positief. Dat komt mede omdat we in september vorig jaar hebben aangetoond, het evenement veilig te kunnen organiseren. Gelukkig zijn de voorwaarden voor ons type evenement minder streng. Zoals het er nu uitziet zullen we nog een paar maatregelen moeten nemen zoals de anderhalvemeter-regel en spreiding van bezoekers. Maar het kan ook dat deze kort voor het evenement komen te vervallen. Overigens kunnen we het terrein zelfs nog ruimer opzetten. We gebruiken nu maar 14 hectare van de in totaal 53 hectare van het totale park! En net als vorig jaar zouden we in geval van nood kunnen uitwijken naar september.”

Met het gezellige Italiaanse geklets om je heen waan je je altijd echt in Italië vinden wij. Maar durven de Italianen ook weer te komen denk je?

“Jazeker! We krijgen sinds begin mei erg veel aanvragen van Italiaanse standhouders. De situatie gaat daar snel de goede kant op. Maar we hebben ook weer de Italiaanse live-bands die overkomen, Tarantella dansers en een enorm leuk straattheater dat speciaal voor ons naar Nederland komt.”

Onze kinderen genoten altijd zo van de waterballen. Die misten we vorig jaar.

“Dat klopt. Die waren er niet omdat de ballen van binnen niet continu schoongemaakt kunnen worden. Maar we hebben een ontzettend leuk nieuwtje voor de bambini. Het Italiaanse doolhof!” Pardon?! “Ja, in de tuinen van kasteel de Haar is al een heel mooi doolhof. Daarvan maken we nu een reis voor kinderen door de geschiedenis van Italië. Ontzettend spannend en ook nog eens leerzaam.”

En wat is het nieuws voor de grote mensen?

“De keukenprinsen en prinsessen kunnen zich uitleven met de Italian BBQ. Bij de Italiaanse koks kan je de kunst van het bakken en grillen perfect afkijken. Bezoekers kunnen een goody-bag aanschaffen, gevuld met veel leuks en lekkers, maar ze kunnen die ook nog laten bijvullen bij verschillende stands. Zoals altijd zijn er weer veel mooie Italiaanse auto’s te zien waaronder de elektrische Fiat500. Maar leuk om nog even te melden is dat we ook veel Vespa’s verwachten. Dat maakt het Italië sfeertje helemaal af!

Meestal is het evenement in mei maar nu was het koud en kwam het water de eerste weken met bakken uit de hemel. Kan je het niet veel beter altijd in juli organiseren?

Nee, dit is echt een uitzondering. Kasteel de Haar heeft in de zomer bijvoorbeeld veel huwelijken op het programma en andere buitenactiviteiten. Volgend jaar zijn we er gewoon weer in mei met mooi weer!

Meer informatie op www.italieevenement.nl. Il Giornale vind je op stand 103!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button