Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Kandidaten Sanremo 2017 bekend. Robbie Williams ‘special guest’

Robbie Williams is dit jaar ‘special guest’ tijdens het 67e muziekfestival van Sanremo dat van 7 tot 11 februari wordt gehouden in de gelijknamige Noord-Italiaanse plaats. Welke nummer hij zal zingen is nog niet bekend. Williams is niet de enige grote ster die het festival dit jaar verwelkomt.

De uitzending van het Festival della canzone italiana is nog steeds een van de best bekeken programma’s op de Italiaanse TV. Ook vanuit Nederland is de uitzending (online) te zien en dat is dit jaar meer dan de moeite waard. Al is het maar om je Italiaans te oefenen!

Zucchero, Tiziano Ferro en Mika

Tiziano Ferro was ooit deelnemer aan het festival en kennen we in Nederland van de hit Perdono uit 2002. Hij is een van de sterren die stralen op het festival dit jaar net als Ricky Martin, Zucchero, Giorgia en Mika (Grace Kelly, Lollipot, Bog Girls) die geen verdere introductie behoeven. Tot slot gaan we Carmen Consoli (Cantantessa), Rag’n Bone Man, Raul Bova. Rocio Munoz Morales, Biffy Clyro en Clean Bandit op het podium zien. De presentatie is zoals gebruikelijk in handen van Carlo Conti. Aan zijn zijde een opvallende naam als co-presentator. De zeer populaire TV-presentatrice Maria De Filippo gaat hem namelijk assisteren. 

[divider][divider]

Al deze bekende namen geven kleur aan het programma maar uiteindelijk draait het om de liedjes van de deelnemers waarmee ze uitzending naar het Eurovisie Songfestival kunnen winnen. Kenners geven Fiorella Mannoia de favorietenrol met Marco Masini als naaste concurrent. Francesco Gabbani en Ermal Meta zouden ook goed moeten scoren.

Interessant is ook de deelname van Al Bano. Een oud gediende want hij nam in 1976 en 1985 samen met Romina Power al deel aan het Eurovisie Songfestival. De oudere jongeren kennen hun hit Felicità vast nog wel waarmee ze in 1982  als tweede eindigden in Sanremo.

Fiorella Mannoia

De volgende artiesten doen mee met Sanremo 2017

Al Bano – Di Rose EdiSpine
Elodie – Tutta Colpa Mia
Paola Turci – Fatti Bella Per Ti
Samuel – Vedrai
Fiorella Mannoia – Che Sia Benedetta
Nesi and Alice Paba – Do Retta a Te
Michele Bravi – Il Diario Degli Erroiri
Fabrizio Moro – Portami Via
Guisy Ferreri – Fatalamente Male
Gigi D’Alessio – La Prima Stella
Raige and Giulialuzi – To Gliamocilavoglia
Ron – Lotta Meraviglia
Ermalmeta – Vieta To Morire
Michele Zarrillo – Manninelle mani
Lodovica Comello – Il Cie Lononmobasta
Sergio Sylvestre – Earl
Ragazzi Fuori – Clementino
Alessio Bernabei – Nel Mezzo Di Un Applauso
Chiara – Nessun Posto ÈCasa Mia
Francesco Gabbani – Occidentalis Karma
Bianca Atzei – Ora Esisti SoloTu
Marco Masini – Spostato Di Un Secondo

Robbie Williams in Verona

Deze zomer is Robbie opnieuw in Italië te zien. 14 juli treedt hij niet op in de bekende Arena maar in het Stadio Bentegodi in Verona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button