NieuwsVakantieVenetiëVeneto

Joy-varen met een gondel

Dat gedonder met die toeristen!  In heel Italië en vooral in Venetië worden ze er soms gek van. Men loopt ontbloot door de straten, springt voor de lol in het Canal Grande en vandaag deed zich een volgend bizar incident voor; een Duitse en een Poolse toerist die aan het ‘joy-varen’ waren met een gondel! 

De twee werden snel opgepakt door de Carabinieri. Ze verklaarden een ‘spin’ te willen maken met het traditionele vaartuig, misschien wel geïnspireerd door de scene uit de James Bond film Moonraker uit 1979 (zie boven). Ze worden beschuldigd van diefstal en het in gevaar brengen van ander verkeer op het water.

Vorige maand deed zich een soortgelijk incident voor. Toen zag de politie een jong Italiaans stelletje omarmd slapen in een gondel. Dat is natuurlijk super romantisch en met een paar glazen prosecco op ga je soms gekke dingen doen. Ze wilde een tochtje maken over het water en stalen daarom een gondel die in gebruik was bij de gemeente. Na hun onbezonnen vaart vielen ze in slaap op een donker plekje waar de politie hun vond. Ook zij kunnen een fikse boete of misschien wel celstraf verwachten, en daar zullen ze niet met z’n tweeën in mogen…

Een paar jaar terug brak een toerist de vinger van een beeld bij het geven van een high five....
Een paar jaar terug brak een toerist de vinger van een beeld bij het geven van een high five….

Problemen met toeristen

De incidenten met toeristen zijn talrijk in Italië. Men beschadigt kunstwerken in musea, neemt stukken van monumenten mee als souvenir, krast namen in muren die al 3.000 jaar staan en misdraagt zich in de stad. En dan hebben we nog niet eens over de Nederlandse escapades bij de Spaanse trappen in Rome. Vandaag  lagen er zelfs nog zes naakte Britten in de 19e eeuwse Fontana delle Naiadi in Rome op het Piazza della Repubblica.

Sommige Venetiaanse ondernemers opperderden onlangs om maar toegang te gaan heffen voor de stad om zo misschien de vreemde vogels te weren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button