Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Italië weekend in Utrecht en Brabant   

De Italiaanse Anastasia Terranova van het ensemble Voci d’Altrove, maakte ons attent op hun concert op 4 juni in Utrecht. Maak je Italiaanse weekend dan maar compleet met het eendaagse Italiaanse festival ‘Amore e Sapore’, vlakbij Eindhoven op 5 juni.

Voci d’Altrove is een ensemble voor oude muziek en bestaat uit zang, fluit, blokfluit en klavecimbel. Zaterdag 4 juni treden ze op in de Geertekerk in Utrecht met hun programma Fantastica Sicilia. Daarin combineren ze de muzikale reisverslagen van Monteverdi, Marenzio en Lully, met muziek van Siciliaanse oorsprong. Van Sigismondo d’India tot Leonardo Leo en uiteraard Alessandro Scarlatti. Laat je meevoeren naar het barokke Sicilië!

5 juni Italiaanse dag in Brabant

Een dag later is er het kleinschalige evenement ‘Amore e Sapore’ in het openluchttheater van Luyksgestel, even onder Eindhoven. Een paar Siciliaanse wijnhuizen komen speciaal over. Er zijn leuke standjes met originele Italiaanse producten, delicatessen, een barista en nog veel meer Italiaanse verrassingen. Het theater ligt in het bosrijke gebied van de Brabantse en Belgische Kempen dus daarna kan je nog even lekker wandelen. Het duurt van 13.00 tot 19.00 uur en de toegang is gratis.   

Opera Viva Festival

Om de maand juni dan maar helemaal in Italiaanse sferen te openen is het weekend daarna, 11 en 12 juni, het Opera Viva Festival in Woerden. Een muziekfeest voor jong en oud en deels gratis toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button