Italie EvenementNieuws

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

31 mei, 1 en 2 juni staat de poort van Kasteel de Haar weer wijd open voor Italiëfans uit Nederland en België. Het Italië Evenement wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd. Il Giornale is als trouwe bondgenoot weer van de partij.   

Ook dit jaar maakte deze krant een inspirerend en informatief programma met verhalen uit en over Italië. Ontsnap even aan de drukte en neem plaats in de prachtige kapel voor de volgende sprekers:

Vrijdag 31 mei: 11.00 uur en 14.00 uur

Sandrina Bokhorst: Spiegels van Rome

Normaal gesproken leidt Sandrina Bokhorst van Persoonlijk Rome je door de eeuwige stad als gids, maar nu vertelt de historica in Haarzuilens een boeiend verhaal over de Italiaanse hoofdstad. Daarvan staan er nog veel meer in haar nieuwe boek, Spiegels van Rome. Een must voor de echte Italiëfan met levendige verhalen uit de lange geschiedenis van de stad en de actualiteit.

Vrijdag 31 mei: 12.00 uur en 15.00 uur

Sarah Puozzo: Culinaire quiz Italië

Sarah Puozzo is eigenlijk te veel om op te noemen; culinair journalist, redacteur, expert over de Italiaanse keuken en vooral charmante pastakoningin. Haar nieuwe boek is net uit! Mangiamo all’italiana heet het, een heerlijke kookgids voor een totaalbeleving van ‘la bella Italia’. In de kapel vertelt ze over de gerechten uit het boek én doet ze met alle aanwezigen een spannende culinaire quiz! De hoofdprijs is haar nieuwe boek dat ze ook nog voor je signeert.

Vrijdag 31 mei:13.00 uur

Boudewijn Goossens: Bad boy Caravaggio!

Boudewijn Goossens uit Den Bosch is dol op Italië en vooral op de kunstgeschiedenis. Caravaggio, de bad boy van de barok, is voor hem beste schilder aller tijden. In de kapel legt hij uit waarom je dat ook zou moeten vinden. Hij spreekt onder andere over de menselijke kant van de kunstenaar met als ultieme output zijn of haar werken. Voor Boudewijn is dat een magische combinatie. Met zijn bedrijf Flow Learning Academy helpt hij professionals en particulieren bij het leren van taal. Kersen op de taart zijn de bijzondere culturele taalreizen naar het buitenland, bijvoorbeeld Italië.

Zaterdag 1 juni: 12.00 uur

Titia Meuwese, Vereniging Pelgrimswegen naar Rome: Bekende en onbekende pelgrimsroutes in Italië

Titia Meeuwse wandelt al bijna vijftien jaar naar en in Italië. Voor een paar honderd kilometer lopen draait ze haar hand niet op om! In Haarzuilens praat ze je bij over bekende pelgrimsroutes, zoals de Via Francigena, maar ook over minder bekende routes zoals die van de heilige Antonius, Colombanus, en Benedetto. Leer over de voorbereiding en praktische zaken voor lange-afstandslopen en geniet van haar foto’s die ze onderweg maakte. 

Zaterdag 1 juni: 13.00 uur en 15.00 uur

Gregor Christiaans: Masterclass Italiaanse olijfolie

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

Gregor Christiaans is, mogen we gerust zeggen, olijfolieprofessor. Hij vertelt over het herkennen van goede olie en laat de prijswinnaars zien en proeven van zijn internationale olijfoliecompetitie.

Zaterdag 1 juni: 11.00 uur en 14.00 uur

Kim Pennasilico: Trouwen in Italië

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

Heb je de Venetiaanse gondel in de gracht van Kasteel de Haar al gereserveerd? Let op want een huwelijksaanzoek is nooit uitgesloten! Wandel vanaf de steiger dan even honderd meter door naar de kapel want daar is Kim Pennasilico op zaterdag 1 juni. Ze is, zoals haar achternaam al verraad, van Italiaanse afkomst. In Italië is ze trouwambtenaar en daarom vertelt ze heerlijke verhalen over haar belevenissen met de tortelduiven en ze geeft praktische tips voor als je zelf de ware hebt gevonden.

Zaterdag 1 juni: 16.00 uur

Ronald de Rooy: Huis kopen in Italië

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

Ronald de Rooy van ItaliaCasa is dit jaar precies 20 jaar makelaar voor Italië. Met de ervaring van al die jaren vertelt hij tijdens het Italië Evenement precies wat de mogelijkheden zijn om je droom van een (vakantie)huis in de Laars waar te maken. Kijk voor zijn bedrijf alvast even op de website italiacasa.nl voor aanbod in bijna heel Italië.

Zondag 2 juni: 11.00 uur en 13.00 uur

Paulien van Gijn: Via Francigena te voet en fiets

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

Paulien van Gijn is net als Titia actief lid van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome (pelgrimswegen.nl). Laat je in de kapel eens inspireren door haar fascinerende verhaal over de Via Francigena, één van de oudste pelgrimswegen in Europa. Dat deed ze te voet maar ze doet dit soort verre pelgrimsreizen naar en door Italië ook al tien jaar op de fiets.

Zondag 2 juni: 14.00 uur

Piergiorgio Pulixi: Interview: Sardinië: het eiland van de zielen

Schrijver Piergiorgio Pulixi woont op Sardinië maar komt speciaal voor het Italië Evenement naar Nederland! De prijswinnende auteur heeft dan ook wat te vertellen want zijn nieuwe boek is vers van de pers. Het eiland van de zielen heet het, een spannende literaire thriller die zeker in je koffer moet. Het verhaal speelt zich af op Sardinië. De schrijver signeert zijn boek op de stand van boekhandel Wagner. Saskia Peterzon-Kotte, één van zijn Nederlandse vertaalsters die toevallig ook op Sardinië woont, interviewt hem zondag om 14.00 uur in de kapel.

Zondag 2 juni: 12.00 uur en 15.00 uur

Miriam Bunnik: Musica Maestro!

Italië Verhalen tijdens het Italië Evenement 2024

Miriam Bunnik schreef het geweldige boek Koffiebars en carabinieri en daarop is nu een geschreven én muzikaal vervolg. Vivaldi & Volare heet het. Italië ís muziek, en muziek is Italië. Hoe dat komt legt ze in de kapel uit met muzikale begeleiding van de Spotify-playlist, die bij het nieuwe boek hoort. Er mag gedanst worden!

Een reactie

  1. Wij komen zaterdag! Kan niet wachten, voor mij als Italiaanse weet ik dat een gezellig wordt. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button