Italie EvenementNieuws

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement

2, 3 en 4 juni is de datum van het Italië Evenement 2023! De poort van Kasteel de Haar staat dan weer wijd open voor Italiëfans uit Nederland en België. Het Evenement wordt dit jaar voor de 20e keer georganiseerd en dit jubileum wordt uitbundig gevierd. Il Giornale doet er als trouwe bondgenoot natuurlijk graag aan mee. Volg onze prachtige lezingen in de kapel van Kasteel de Haar.

In de fraaie kapel van Kasteel de Haar kan je alle dagen van het evenement (gratis) luisteren naar de mooiste Italië Verhalen, samengesteld door deze krant. Een heerlijk rustmoment tijdens je Italiaanse dagje uit.

Roberto Pennino: Ik vertrok naar Sicilië

Vrijdag 2 juni: 12.00 en 15.00 uur.

Advocaat en schrijver Roberto Pennino heeft een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Hij schreef het boek Siciliaanse Toestanden, een bundel van spannende, ontroerende en soms ongelooflijke eilandverhalen die de soms duistere Siciliaanse ziel tegen het licht houdt van haar heden en verleden. Pennino presenteert (en signeert!) zijn nieuwe boek op het Italië evenement en vertelt een paar typische belevenissen die het grootste eiland van Italië zo’n eigen gezicht geven.
Roberto schreef al meer boeken, onder andere over de vliegramp van Turijn met het voetbalteam van Torino.

Everdiene Geerling: Ik vertrok voor de pelgrimstocht Cammino di San Benedetto   

Vrijdag 2 juni: 13.00 uur.

Everdiene Geerling liep ooit in 100 dagen van Canterbury naar Rome! Een afstand van 2.000 kilometer. ‘Wandelcoach’ staat er dan ook op haar kaartje, De mooiste wandelingen gaan via een omweg is haar visie. In de kapel vertelt ze dit keer over de Cammino di San Benedetto. Dat is een pelgrimstocht van 300 km door het hart van Italië van Norcia naar Montecassino, de begraafplaats van de heilige Benedictus

Guus en Riet: Wij vertrokken voor een wandeltocht van Den Bosch naar Rome en door Toscane

Vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni en zondag 4 juni: 14.00 uur.

Guus en Riet Wesselink vertrekken regelmatig naar Italië, niet per auto of vliegtuig maar te voet! Vier Vrije Voeten noemen ze zich en ze nemen je onder andere mee met hun pelgrimstocht van 2.200 kilometer van Den Bosch naar Rome! De twee ijzervreters maakten ook een geweldige wandelreis van 800 kilometer door Toscane waarover ze smakelijk gaan vertellen. Bezoek even de stand van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.

Xandra Derks, Mijn Italiaanse tante: Ik vertrek naar Piemonte

Zaterdag 3 juni: 12.00 en 16.00 uur                      

Xandra Derks zegt je wellicht niets maar haar alter ego Mijn Italiaanse Tante misschien wel. De tante is druk met emigreren naar Piemonte en daar kan ze smeuïg over vertellen. Dat doet ze al veelvuldig digitaal maar nu ook in de wonderschone kapel van het kasteel.

Titia Meuwese: Ik vertrok voor een pelgrimstocht naar Rome via Duitsland

Zaterdag 3 juni, 13.00 uur

Titia Meuwese schrikt niet van een paar honderd kilometer wandelen. Tijdens het evenement vertelt ze over de zogenaamde Middenroute voor Pelgrims die naar Rome willen lopen. Dat is een alternatief voor de Via Francigena. Deze route gaat via Duitsland. Hoe bereid je je voor, hoe loopt het traject en waar kan je slapen? Luister goed naar Titia en bezoek ook even de stand van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome.

Marc van Aart: Ik vertrok naar Umbrië    

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement
Marc van Aart. Foto: Susan Daboll

Zondag 4 juni, 11.00 en 15.00 uur          

Marc van der Aart verhuisde eerst van Haarlem naar New York en vervolgens naar een dorp in Umbrië. Het was een bijzonder avontuur waarover hij hilarische anekdotes zal vertellen. Over de eindeloze bureaucratische procedures natuurlijk, de vriendschap met de buren en zijn lidmaatschap van de lokale duivenvereniging!

Hans Reitsma: Ik vertrok voor een fietstocht naar Rome

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement

Zondag 4 juni, 12.00 uur            

Alle wegen leiden naar Rome, dat weten we. Maar welke fietspaden moet je nemen als je helemaal op twee wielen de reis onderneemt? Hans Reitsma heeft het antwoord; de ReitsmaRoute! Spits de oren voor fietstips en praktische info over een lange fietsreizen,

Gregor Christiaans: Olijfolie masterclass en proeverij winnaars olijfoliecompetitie

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement

Zondag 4 juni, 13.00 uur            

Gregor Christiaans is, mogen we gerust zeggen, olijfolieprofessor. Hij vertelt over het herkennen van goede olie en laat de prijswinnaars zien van zijn internationale olijfoliecompetitie die 1 juni de finale kende. Natuurlijk met proeverij!

Eva Brouwer: Ik vertrok naar Rome voor Carpe Podium!

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement

Zondag 4 juni, 16.00 uur            

Eva Brouwer is spreker, bestsellerauteur, dagvoorzitter en presentatietrainer maar vooral Italiëfan! Daarom studeerde ze kunstgeschiedenis in Rome én geeft ze in de eeuwige stad zelfs presentatietrainingen. In Haarzuilens neemt ze je mee in de arena om jezelf, geïnspireerd door het oude en nieuwe Rome, te presenteren!  Onder de indruk van Eva? Lees meer op haar website.     

Italië Verhalen in Kapel De Haar tijdens Italië Evenement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button