FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Italië stuurt A Ciambra in voor de Oscars

De Italiaanse filmgeleerden hebben besloten dat ze A Ciambra van regisseur Jonas Ash Carpignano in gaan sturen voor de Oscars voor beste buitenlandse film in 2018. 23 januari volgend jaar wordt duidelijk of de film meedoet in de eindronde en 4 maart wordt vervolgens in Los Angeles bekend of de Italiaans-Amerikaanse regisseur met de grote eer mag gaan strijken.

De film die uit 13 Italiaanse films gekozen werd, gaat over de Roma-gemeenschap in de Calabrische kustplaats Gioia Tauro. Het is een verhaal over criminaliteit en diepe familiebanden. De jonge acteur Pio Amato speelt een hoofdrol als 14-jarige Roma-jongen.

De 33-jarige Carpignano had de fles flink had opengetrokken na het horen van het nieuws, zo vertelde hij de pers: “Het werd een lange wilde nacht waarin we de Tarantella dansten en opgingen in de optocht van la festa dei santi Cosma e Damiano in de plaats Riace waar ik nu ben. Ik ben in deze periode altijd in Calabrië om de festiviteiten mee te maken en ben echt superblij!”

De film was al eerder opgevallen met een prijs tijdens het filmfestival in Cannes en draait nu in de bioscopen in Italië.
Het is de tweede film van regisseur Carpignano wiens vaders wieg in Rome stond en die van zijn moeder in New York. Barbados werd vervolgens de plaats waar hij opgroeide.
Eerder maakte hij de film Mediterranea met als thema de immigranten die zo massaal vanuit Afrika naar Italië afreizen.

Het is nog niet bekend of de film ook in de Nederlandse theaters gaat draaien.

Jonas Ash Carpignano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button