Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Italië stelt teleur op songfestival. Slechtste score ooit

De deelname van Emma Marrone voor Italië aan het Eurovisie Songfestival 2014 was bijzonder teleurstellend. Het nummer La mia città eindigde op de gedeelde 21e plaats. Dat is de slechtste prestatie van Italië sinds de start van het songfestival in 1956.

De inzendingen van Italië eindigen bijna altijd in de top 10 maar Emma Marrone kon de vakjury en de televisiekijkers niet overtuigen met haar presentatie als Romeinse godin. In Italië zelf was er van tevoren al ophef over het wel erg korte jurkje van de zangeres dat een blik op het gouden ondergoed niet kon voorkomen. Tijdens de finale zong Emma ook niet geheel zuiver. 

Deze actie van Emma tijdens de repetities herhaalde ze tijdens de finale niet
Deze actie van Emma tijdens de repetities herhaalde ze tijdens de finale niet

Een van de weinige landen die wel gecharmeerd waren van het lied was Malta dat het met 12 punten beloonde. Albanezen hebben van oudsher een sterke binding met Italië en dat leidde tot 10 punten. Een paar puntjes van Montenegro, Macedonië, Zwitserland en Frankrijk zorgde uiteindelijk voor een schamele 33 punten.

Misschien had de RAI toch zoals te doen gebruikelijk moeten kiezen om de winnaar van het SanRemo festival af te vaardigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button