Italië en maatschappijNieuwsStile Italiano

Italië op plek drie met de meeste plastische chirurgie

Fare la belle figura is een van de essentiële zaken in de Italiaanse samenleving. ‘Goed voor de dag komen’ is in alle opzichten een stuk belangrijker dan in Nederland. Nu hebben de Italianen aan uiterlijke schoonheid niets te klagen, Je hebt vast ons artikel gelezen dat het de mooiste mannen en vrouwen van Europa zijn. Die schoonheid wil men graag behouden maar ook in Italië doet de tijd, ondanks La Dolce Vita, gewoon zijn werk…

Grafiek meeste plastische chirurgie ter wereld
Klik op de grafiek om te vergroten

Italië op plaats drie

De internationale vereniging van cosmetische chirurgie publiceerde onlangs cijfers over het aantal behandelingen wereldwijd. En wat bleek? Italië stond per hoofd van de bevolking op de derde plaats na Zuid Korea en, ook opmerkelijk, Griekenland.

De Italiaanse pers schrijft bladen vol met speculaties over bekende Italianen die wat Botox hebben genomen of een paar rimpels hebben rechtgetrokken. Ze geven het overigens zelden toe. Maar niet alleen de sterren zijn ijdel genoeg om de spaarcenten in het lijf te steken, zo geven de cijfers aan.

Nog een aardig detail is dat het aantal behandelingen voor vetreductie relatief laag is, bijvoorbeeld ten opzichte van de nummer vier Brazilië. Borsten en behandelingen van de huid zijn een stuk populairder.

Nederland staat in de lijst op de dertiende plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button