Kunst, film, muziekNieuws

Italië niet ver weg op de Dutch Design Week 2013

Qua vormgeving hoef je Italianen niet veel meer te leren maar vergeet niet dat we in Nederland ook een naam hoog te houden hebben. Daarom vroeg Benetton al een keer aan Rem Koolhaas om hun winkel in Venetië te ontwerpen en tijdens de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven, trekt de stoel van het Italiaanse merk Felicerosi veel aandacht.  De Divina (zie afb), is ontworpen door de Nederlander Jacco Bregonje. Tijdens de week rijdt er zelfs een Mini Cooper door de stad Eindhoven met op het dak een Divina stoel in chroom!

De Divina van Felicerossi is gemaakt uit één stuk kunststof (polyethyleen, PET). Jacco Bregonje ontwierp de fauteuil al in 2002 voor het Italiaanse merk. De Divina werd in 2004 gekozen als The New Dutch Design classic. Het is een multifunctioneel en markant binnen- en buitenmeubel. Een gestoffeerde uitvoering is te zien in het San Francisco Museum of Modern Arts en het Vitra Design Museum.

Meer Italië tijdens de Dutch Design Week 2013

De Italianen ontbreken uiteraard niet in Eindhoven. Afgelopen vrijdag gaf de Italiaanse ontwerper Gino Carollo (o.a. Rolf Benz, Porada, Ligne Roset) een lezing, het Italiaanse meubelmerk Mattiazzi heeft een ‘Workshop of Wonders’ en let ook op de fraai gekleurde wasbakken van het Italiaanse sanitairmerk WET dat is opgericht door de Nederlandse ontwerper Jan Puylaert.

Wasbakken van Wet
Wasbakken van Wet

WET is een Italiaans ontwerpbureau opgericht door de Nederlandse ontwerper Jan Puylaert. Het sanitair van WET valt op door de kleurrijke en lichtgevende kunststof ontwerpen.De Dutch Design Week wordt wordt gehouden van 19 t/m 27 oktober 2013.

Voor wie zich echt een keer wil onderdompelen in Italiaans design is de Salone Internazionale del Mobile een must. Lees ons verslag of bezoek deze gigantische beurs van 9 tot en met 14 april 2014. Meer informatie op: www.cosmit.it

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button