Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Leuke Italiaanse adresjes in Limburg

Is het je ooit opgevallen dat de vorm van Limburg lijkt op een laars? Dan is het niet zo verwonderlijk dat je bij het afdalen in deze Hollandse laars steeds meer Italiaanse trekjes tegenkomt. De provincie ligt niet voor niets het dichtste bij Italië! Dit zijn leuke Italiaanse adresjes in Limburg.

In Landgraaf lijken alle elementen van Italië samen te komen. In dit heuvelland kun je skiën (zelfs indoor), modieus shoppen en Toscaans wandelen.

De Italiaanse tuin van Mondo Verde
De Italiaanse tuin van Mondo Verde

Het themapark Mondo Verde in Landgraaf heeft in de afgelopen jaren internationale tuinen aangelegd en in het paviljoen Italië beleef je zowaar Toscaanse sferen, inclusief de Romeinse Trevifontein.  Het familiepark kent vier verschillende thema’s. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte en ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen.
www.wereldtuinenmondoverde.nl

Italiaanse toprestaurants in Limburg

Restaurant Pirandello in Landgraaf
Restaurant Pirandello in Landgraaf

Voor de regionale keukens van Italië moet je een paar straten verderop zijn bij ristorante Pirandello, onderdeel van hotel WinselerHof. Pirandello is een van de Italiaanse toprestaurants in Nederland maar vergeet ook Luigi’s Trattoria in Landgraaf niet. Dit restaurant, dat ook onder WinselerHof-vlag vaart, scoorde hoog in de restaurantgids GaultMillau.

Sinds een paar jaar organiseert hotel WinselerHof zelfs een groots Italiaans evenement op het landgoed rond het hotel. Cibo di Strada heette het feest met veel lekker eten en drinken. Helaas werd het event na de pandemie niet voortgezet.

Schatull in Vaals moeten we zeker ook vermelden. Die kregen in 2015 de prijs voor beste Italiaan van Nederland. Lees meer over dit restaurant en smul van een pastarecept dat ze met ons deelden.

Beste Italiaan van Maastricht

Er is altijd een baas boven baas en die vinden we in dit geval in Maastricht. Mediterraneo werd al eens uitgeroepen tot het beste Italiaans restaurant van Nederland . mediterraneo-maastricht.nl.

Kijk ook eens bij Il Bacaro aan het Vrijthof, helemaal Italiaans. Maastricht kent door mooie katholieke kerken en Romeinse historie sowieso talloze Italiaanse elementen.

De tip van levensgenieter Frank Boeien is Gio’s aan hetzelfde Vrijthof maar dan aan de andere kant. In de Volkskrant zegt hij dat ze er geen menukaart hebben maar dat er altijd iets fantastisch op tafel komt.

Italiaans overnachten in Limburg

Als je naar het landschap kijkt lijkt het wel of je de Italiaanse grens in het dorpje Eys passeert. Als je dan ook nog in de Bed & Breakfast van Laura en Rob blijft logeren waan je je echt in Toscane, inclusief de hartelijke gastvrijheid. Dalauro schopte het zelfs tot de prestigieuze Zoover Award. De eigenaren zijn dol op Italië en dat merk je overal. Laura heeft Italiaanse roots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button