HuizenNieuws

Italië in de uitverkoop. Kastelen en eilanden in de etalage

We zagen het al eerder op Sardinië waar de overheid een droomeiland te koop aanbood. Nu gaat ook de regering in Rome er werk van maken om met het talloze onroerend goed wat extra geld in de staatskas te laten stromen. Heb je dus nog een paar euro’s liggen; sla je slag! De verkoop is net gestart en duurt tot 6 mei.

l’Agenzia del Demanio, zeg maar de Rijksgebouwendienst van Italië, heeft historische kastelen, een eeuwenoud klooster en zelfs een Venetiaans eiland in de aanbieding. We zetten een paar juweeltjes voor je op een rij. 

Cittadella di Alessandria2

Cittadella di Alessandria

De Citadel van Alexandrië is een fantastisch monument dat meteen doet denken aan de Nederlandse vestingsteden.  Het vestingwerk ligt aan de  linkeroever van de rivier de Tanaro, in Alessandria. Het complex staat op de rand van de UNECO werelderfgoedlijst. Als je belangstelling hebt is een spoedig telefoontje geen overbodige luxe. Men voert namelijk al onderhandelingen over de verkoop inclusief omliggende gronden.

Castello di Gorizia

Castello di Gradisca D’Isonzo – Gorizia, Friuli -Venezia Giulia

Friuli -Venezia Giulia is een wat ondergewaardeerde regio die ook niet echt op de populaire vakantieroutes ligt. Lees ons artikel over Udine bijvoorbeeld en ook Triest is een machtige stad. In de stad Gorizia, op de grens met Slovenië, ligt het Castello di Gradisca. Ooit gebouwd in de 5e eeuw door de Venetiaanse Republiek ter verdediging van de Turken. De muren zijn dus lekker dik alleen geen spouw. Maar met de diverse haarden moet een aangename temperatuur te regelen zijn. Over de historie is een boek te schrijven maar het is even geleden dat er wat aan is gedaan. De Italiaanse regering heeft er het geld niet voor en daarom is de hoop op bedrijven en particulieren gevestigd want zo’n stoer kasteel mag niet verloren gaan. Meer info.

CONVENTO SAN DOMENICO MAGGIORE MONTEOLIVETO

Voormalig klooster van San Domenico Maggiore Monte Oliveto in Taranto, Apulië

Aan de Corso Vittorio Emanuele II ligt het voormalig klooster van San Domenico Maggiore Monte Oliveto, gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw. Geheel vrijstaand, gewelfde plafonds, vier verdiepingen en een grote centrale binnenplaats. Het is echt een opknapper waar je even mee bezig bent. Het pand telt namelijk 3.842 vierkante meters die in niet al te beste staat verkeren. Maar doe eens gek. Apulië (Puglia) is heerlijk en je vliegt er zo low-cost naar toe. Het minimum bod is slechts  € 1.000,-!  Meteen bieden.

ISOLA DI POVEGLIA VENEZIA

Isola di Poveglia

Ook dit is een opknappertje maar wel een unieke. Doe en bod op dit eiland in de lagune van Venetië en je kan 99 jaar je lol op. 99 jaar is namelijk de concessie die wordt verleend. Je wordt dus geen eigenaar maar wat geeft dat, over 99 jaar zien we weer verder. Tot die tijd moet er wel worden doorgewerkt want de gebouwen staan nog maar net overeind met uitzondering van het boothuis want dat is onlangs gerenoveerd.

Het eiland Poveglia bestaat uit drie kleine eilanden, waarvan er twee zijn verbonden door een brug. Het pand ligt tegenover het Lido en in de buurt van de straat van Malamocco. Het werd ooit gebruikt door defensie en er was een tijd een ziekenhuis. Bieden maar!

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de 148 kavels die te koop zijn door het hele land. In het najaar komen nog eens 200 speciale objecten op de markt waaronder kastelen, kloosters, complete dorpen en vuurtorens!

Zelf een bod doen? Dit is de site om online te bieden op de objecten. De site van l’Agenzia del Demanio via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button