NieuwsSmakenWijn

Italië is het meest interessante en unieke wijnland ter wereld

Italië is één van de oudste wijnlanden ter wereld. De Etrusken introduceerden er zo rond 8 eeuwen voor Christus de wijnbouw in Italië.

Italië bestaat voor meer dan 75% uit heuvels en bergen en een groot deel van het land is verbonden met de zee, hierdoor zijn de gebieden en klimatologische omstandigheden heel divers. Ook de bodemsamenstelling is zeer divers met klei, zand, kalk, kiezel, tufsteen, lava en ander vulkanisch gesteente.  

Door de grote verschillen in klimatologische omstandigheden en bodemsamenstelling worden de Italiaanse wijnen gekenmerkt door een enorme diversiteit van verschillende, lokale, authentieke druivenrassen. Geen standaard Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot of Cabernet Sauvignon. In Italië worden nog wijnen gemaakt van ca. 450 verschillende authentieke druivenrassen. Ieder deelgebied heeft nog vanuit de historie zijn eigen authentieke druivenrassen, die ook het beste resultaat opleveren in dat deel van dit gebied.

Voor de wijnliefhebber is het niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken met al die wijnen gemaakt van onbekende authentieke druivenrassen. Als Italië liefhebber moet je die verrassende geuren en smaken ontdekken.

Sinds 2005 is Fattoria.nl  de Italiaanse wijnen specialist, met het beste en meest uitgebreide assortiment Italiaanse wijnen, uit alle Italiaanse Regio’s, wijnen gemaakt van authentieke druivenrassen.

Om de diversiteit van de Italiaanse wijnen op een gemakkelijke wijze te ontdekken hebben wij een speciaal aanbod voor de lezers van Il Giornale samengesteld, met 6, door wijnkenners best gewaardeerde en meest geliefde wijnen.

Als lezer van Il Giornale krijgt u   € 15 korting plus gratis verzending op een schitterende Proef&Ontdek wijndoos met 6 (4x rood en 2x wit) van de meest geliefde Italiaanse wijnen. De wijnen van dit Proef&Ontdek wijnpakket komen uit 6 verschillende Regio’s en zijn uitsluitend op authentieke wijze gemaakt met druiven van autochtone druivenrassen.

U moet wel, voor uw korting en gratis verzending van uw order onderstaande kortingscode gebruiken: ILGIORNALE382QW

Veel plezier met de schitterende wijnen!

https://www.fattoria.nl/villa-fattoria-proefdozen-proef-ontdek-rood-wit.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button