Italië Evenement 2014Italië Evenement Smaak en Stijl 2015Nieuws

Italië is (bijna) weer in het land! Maart, april, mei…

Het is heerlijk hoor, die lente. Maar eerlijk gezegd kunnen wij niet wachten om het zomerseizoen weer te openen. Dat gebeurt zoals ieder jaar tijdens het grote Italië Evenement bij Kasteel de Haar. Ook dit jaar weer zal het zonnetje schijnen, om precies te zijn op 29, 30 en 31 mei. Maar er is nog wel wat werk aan de winkel…

ie-logo-reliefversieDe lijst met vinkjes bij Maestro Events is inmiddels al heel lang. Veel langer trouwens dan wij u op deze pagina kunnen laten zien. Bovendien zijn er nog veel onderhandelingen gaande, want de belangstelling voor het evenement is groot. Vanuit Italië en vanuit Nederland. Dat betekent dat Italië steeds populairder wordt in ons land en dat was twaalf jaar geleden precies de bedoeling van deze jaarlijkse traditie: meer van Italië laten zien, proeven en ontdekken. Dit jaar gebeurt dat tijdens de drie laatste dagen van de maand mei, waarmee we letterlijk kunnen aftellen naar de zomer, die op 1 juni begint. Laat dat nou het beste alibi zijn om inspiratie op te doen voor de komende vakantie of om u zomaar even in Italië te wanen. Ruik, proef en beleef het meest veelzijdige land van Europa tijdens het grootste Italiaanse evenement van de Benelux in de mooiste tuin van Nederland. Ja, Italië is weer in het land!

[divider][divider]

img_0078

De juiste stemming

Dat u voor de lekkerste risotto in de Italiaanse keuken moet zijn, spreekt voor zich en daarom hebben wij ook voor uw vakantie in Italië de beste specialisten uitgenodigd. Op het Piazza delle Vacanze wijzen de gastheren en -vrouwen van Vacanceselect u dan ook graag de juiste weg. Zij zijn thuis in Italië en dat maakt dit evenement tot de ultieme voorbereiding op uw zomervakantie; van de Dolomieten tot de Etna. Ook bij Cavallaro weten ze u dit jaar ongetwijfeld (weer) in de juiste Italiaanse stemming te brengen. Dat wat 16 jaar geleden begon met de mooiste zijden dassen uit Napels, is uitgegroeid tot een smaak- en stijlvol modehuis voor dames en heren. Cavallaro, van Napels tot Haarzuilens…

Venetiaanse Gondelvaart

Over smaak en stijl gesproken. Het zijn de vaste pijlers van het evenement die ook dit jaar weer in vele variaties worden geëtaleerd, maar Maestro Events heeft ook een paar verrassingen in petto. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gondelvaart in de grachten van Kasteel de Haar? Met de hartelijke groeten uit Venetië is er deze dagen geen romantischer plekje in Nederland te bedenken dan Haarzuilens. Een ervaring con amore. Dat geldt eigenlijk ook een beetje voor het Piazza degli Sposi, waar u de mogelijkheden voor een huwelijk in Italië kunt bespreken. Van het stadhuis tot het altaar en van de bloemen tot het diner.

img_0135

Eet, drink en vier Italië

Wie Italië zegt, zegt a Tavola! Eten en drinken vormen zo’n beetje de levensbron van de Italianen en daar zult u tijdens het evenement van kunnen proeven. Dat begint al met een perfecte espresso aan de bar bij Illy of een verfrissende aperitivo van iSpritz op ons loungeterras. En uiteraard kan er de hele dag worden gesnoept en getafeld, want of u nou snel even een puntje pizza snackt of een uitgebreide lunch wilt genieten, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Op verschillende locaties van het terrein zijn terrassen ingericht. Bovendien staan er meerdere proeverijen en kookworkshops op het programma, bij Galbani en Boretti bijvoorbeeld, zodat u echt niet met een lege maag naar huis zult gaan. Het zou de Italiaanse gastheren onwaardig zijn.

het italie evenement 2014

 La Grande Festa

Nieuw dit jaar is La Grande Festa op de zaterdagavond. Wanneer het evenement de deuren sluit, verplaatst het grote genieten zich naar de lange tafels op het plein. Daar worden borden en glazen gevuld en klinkt muziek, precies zoals ze dat in Italië doen… In de zomereditie van de gedrukte Il Giornale en op deze site onthullen we de komende tijd meer activiteiten en deelnemers van het Italië Evenement 2015. Maar neemt u van ons aan: dat wordt weer genieten op de pleinen, in de lanen en rond de podia, van het mooiste, lekkerste en nieuwste uit Italië. Nu alvast een kaartje kopen of herinneringen ophalen aan de voorgaande edities? Kijk op italieevenement.nl.

Italië Evenement in de bladen

De organisatie van het Italië Evenement wijst u ook graag nog even op enkele tijdschriften die binnenkort uitgebreid ingaan op Italiaanse smaken en zaken. Zo hebben Delicious, Libelle en Zin dit voorjaar overheerlijke themanummers aan Italië gewijd. Zin was bijvoorbeeld thuis bij  schrijver Paolo Giordano, dook in de regio Puglia en wandelde door Venetië. Verder veel ijs, wijn en koken in dit themanummer, dat 12 maart verschijnt. Het is maar dat u het weet.

Italie Evenement 20011 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button