Italië Evenement 2016Nieuws

Leve(nd) Italië op 20, 21 en 22 mei! Italie Evenement 2016

Dertien een ongeluksgetal? Natuurlijk niet! Dertien is het getal van het grote genieten, van samen feest vieren en bij voorkeur in een heel mooie tuin. Wat een toeval!

Het zijn wederom de tuinen van Kasteel de Haar in Utrecht waar Maestro Events in mei weer zijn little Italy laat opbouwen. Een vanzelfsprekendheid, want het ‘Italiaanste’ feest in Nederland is vooral een belevenis, misschien wel het meest levendige evenement. In de prachtige parktuinen van Haarzuilens moet je Italië namelijk ruiken, proeven, voelen en ervaren.

Het evenement is uitgegroeid tot een traditie, een driedaags festival waar Italofielen en andere levensgenieters smaken delen en een voorschot nemen op de naderende zomer. Maar wie denkt dat een traditie staat voor herhaling, heeft het mis. In de afgelopen jaren namelijk passeerden vele artiesten de revue, zoals Alessandro Safina, Ludovico Einaudi en Rocco Granata, maar er werden aan de voet van het kasteel ook processies, opera-avonden, kampioenschappen en heel veel meer georganiseerd. De Venetiaanse gondels in de kasteelvijver waren uniek en vorig jaar werd zelfs een heus circus geopend. Maestro-directeur Aris Spada: “Het evenement is altijd een beetje traditie en een beetje nieuw. Precies zoals Italië zelf.”

Naamloos 5

Veronique Sodano – onewomanshow

sodanoDit jaar krijgen de bezoekers van het Italië Evenement de kans om het theater te bezoeken: Il Teatro del Sorriso, oftewel ‘Het theater van de Italiaanse lach’, compleet met de typisch Italiaanse taferelen. Spada: “Met alle problemen op dit moment in de wereld zou het lachen ons bijna vergaan. Zo ontstond het idee voor dit theater, een theater dat leunt op die heerlijke, relativerende zelfspot in de Italiaanse humor. Veronique Sodano heeft dat ook. Ze is niet alleen afgestudeerd aan het Conservatorium, maar verstaat ook het vak van de lach. Italië en de Italiaanse humor zitten echt in haar genen. Ze treedt dan ook regelmatig op in de beste theaters van Nederland en tijdens het Italië Evenement met het komisch duo Canti Vaganti in haar voorprogramma. Bovendien verheug ik me op de optredens van het Italiaans/Nederlandse gezelschap Quelli di Asteroth. Ja, die optredens zitten gewoon bij de entreeprijs inbegrepen! Een extraatje dus.”

Naamloos 7Een andere belangrijke toevoeging dit jaar is La Piazza della Vera Italia. Op dit plein verzamelen zich uitsluitend producenten die rechtstreeks uit Italië komen voor het evenement. De producten die hier aangeboden worden, zijn nog nergens in Nederland te vinden! Volgens Spada een plein van trots en unieke smaken. “Over smaak gesproken: wat is er nou meer Italiaans dan samen tafelen en het goede leven delen?! Denk aan de klassieke filmscenes? Tijdens het evenement dekken we dit jaar lange tafels waar je met vrienden, collega’s of familieleden kunt genieten van heerlijke gerechten en wijnen. La Grande Tavolata zal dan ook zeker een hit worden tijdens de dertiende editie. Alle reden om je vrienden te verzamelen en tijdig te reserveren via de website. Dat levert je bovendien een goodiebag op t.w.v. € 25,-!”

Dit gezellige terras met rijk gevulde tafels is overigens ook de plek voor Il Grande Aperitivo, waar bezoekers op zaterdagavond onder het genot van een borrel of diner en de muziek van een live band kunnen wegdromen naar hun Italië. Dit feestje wordt mede mogelijk gemaakt door de vaste huiscateraar en smaakmaker van het Italië Evenement: Renzo’s.

Naamloos 12

Lekkerste pizza van Nederland!

Organisator Spada van het Italië Evenement geeft nog niet alles prijs in deze lente-editie van Il Giornale, maar nodigt u al wel vast uit voor een heerlijk Italiaans aperitief op La Piazza dello Spritz en een hapje van de allerlekkerste pizza’s van Nederland. Het is alweer de derde editie van het Nederlands Kampioenschap Pizzabakken in houtovens, inmiddels een zeer geliefde traditie onder Italofielen en andere fijnproevers (meer 0ver de kampioenen van 2014 en 2015)

bracco-kasteel-de-haar2

Daarnaast staat het Nederland kampioenschap Bracco Italiano (meer over Italiaanse honden) op het programma en komt u zintuigen tekort bij alle exposanten met eten, drinken, mode, kunst, design, vakanties en natuurlijk prachtig Italiaanse bolides, zoals Ferrari en Lamborghini. Spada: “Je zou bijna vergeten dat alleen het prachtig gerestaureerde kasteelpark al de moeite waard is om naar Haarzuilens te komen. In mei staat namelijk bijna alles in bloei en ook het kasteel zelf opent de deuren tijdens het Italië Evenement,
dus een geweldige kans om de bijzondere zalen en kamers te bezoeken.” (zie ook kasteeldehaar.nl)

Meer informatie en kaarten via www.italieevenement.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button