Italie EvenementItalië Evenement 2013Nieuws

Italië Evenement 2013 dag 2. Koude start, tropische afsluiting

Een koude start van de tweede dag van het Italië Evenement 2013 in Haarzuilens mochten we het zeker wel noemen. Het was de eerste twee uur even rillen voor publiek en exposanten. Gelukkig zette DJ Funky 500 iedereen bij binnenkomst meteen in beweging en brak de zon in de middag steeds beter door.

In deze editie van het evenement is er veel aandacht voor de Romeinse Limes (de grens die door het midden van Nederland liep) en dat hebben we geweten. Regelmatig werd het publiek opgeschrikt door een robuuste Romein met toeter gevolgd door soldaten die met een zeer stevige pas een paard en wagen voorgingen. Il Giornale dacht Romeinse edelmannen en vrouwen in de wagen te herkennen maar later leken ook hedendaagse Romefans zich in de wagen te verschansen.

Een grote verassing was de traditionele volksdansgroep uit de regio Abruzzen die na twee dagen rijden twijfelden aan de Tomtom. Ze dachten dat ze nog steeds in Italië waren! De schitterend geklede dansers en danseressen gaven samen met de traditionele muziek een enorme sfeer.

Een fascinerend gezicht waren ook de transparante waterballen met trappelde kinderen in de grachten van het kasteel. De waterparels uit Italië waren een grote hit bij de kleinste bezoekers, die overigens tot en met 12 jaar gratis naar binnen mochten.

Naar mate de middag vorderde stroomde de terrassen vol, lieten nuchtere Hollanders zich verleiden tot een Italiaans dansje en wilde niemand meer naar huis. Wederom een topdag bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Morgen voorspellen de weermannen Italiaanse zonneschijn, de laatste kans om een unieke en complete Italië-ervaring te beleven.

Bekijk ook de foto’s van dag 1 en dag 3.

[nggallery id=5 template=caption]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button