Italië Evenement 2013Nieuws

Italië Evenement 2013 breekt alle records

De weermannen zaten er dit keer eens niet naast. De voorspellingen voor de zondag van het 10e Italië Evenement Smaak en Stijl kwamen uit en hoe. Stralende zon en af en toe een vrolijk briesje. Perfecte omstandigheden om een dagje naar Italië te gaan. De landsgrens kon zonder paspoort gepasseerd worden, op vertoon van een entreekaartje lieten de charmante douaniers aan de poort van het kasteel iedere Italiëfan door.

En wat zijn er ontelbaar veel fans in ons land! Boeren in de lommerrijke omgeving van Haarzuilens werden al snel gesommeerd hun koeien binnen te halen. In de weilanden moest plaatsgemaakt worden voor een ander soort koeien, de heilige. De toestroom had een heuse file tot gevolg. Een recordaantal bezoekers genoten van de Italiaanse dagen rond het mooiste kasteel van Nederland.

Onderscheiding Aris Spada

De zondag was ook de dag dat de Italiaanse ambassadeur  Francesco Azzarello het landgoed met een bezoek vereerde. Die zou in principe alleen komen voor de uitreiking van de Mondo Italia Award, dit jaar gewonnen door  prof. dr. Raffaella Morganti (lees ons bericht). Ingewijden wisten echter dat hij ook kwam om organisator Aris Spada de onderscheiding ‘Commendatore‘ op te spelden. Een zeer hoge, en voor Italianen in Nederland zeer exclusieve onderscheiding van de Italiaanse staat. Spada die al meer dan tien jaar aan pure Italiëpromotie doet was totaal verrast en tot in de diepste emoties geroerd.

Consumentenvertrouwen

Het kan niet anders of dat dekselse consumentenvertrouwen dat onze economie zo dwars zit laat bij de eerstvolgende meting een curve recht omhoog zien. Zelden zagen we zoveel vrolijke en optimistische mensen bij elkaar die ook nog eens de spaarcenten uit durfden te geven. De verleiding was dan ook veel te groot. Zoveel Italiaanse lekkernijen kan je gewoon niet laten staan!

Deze jubileum-editie van het Italië Evenement was uniek in alle opzichten. Il Giornale kijkt nu alweer uit naar de volgende maar niet zonder nog een keer terug te kijken en de herinneringen te koesteren.

Bekijk onze foto van dag drie.
Bekijk ook onze foto’s van dag een en twee.

[nggallery id=6 template=caption]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button