Italiaanse liefdeNieuwsStile ItalianoTrouwen in italië

Italië favoriete Europese trouwlocatie

Italië staat hoog op het verlanglijstje voor aanstaande bruidsparen uit de hele wereld, alleen tropische eilanden en Hawaï zijn nog net iets populairder. Cijfers over het trouwtoerisme naar Italië werden onlangs bekend. 

Het aantal ceremoniemeesters dat bruiloften in Italië regelt groeide de laatste jaar als kool. De film Toscaanse Bruiloft was nog eens een extra inspiratie voor verliefde stellen uit Nederland om met elkaar, en als het even kan een groot gezelschap aan familie en vrienden, zuidwaarts te trekken.

Ook voor stellen uit andere landen is Italië een droom. Het land staat op de tweede plek als ultieme locatie nog voor Frankrijk, Griekenland en India. Het landschap gecombineerd met het eten, de kunst en cultuur worden genoemd als belangrijkste redenen om de mooiste dag in Italië te vieren.

Driekwart van de koppels gaf in het onderzoek aan dat een vakantie hen had geïnspireerd. In 90% van de gevallen knoopt men er ook meteen de huwelijksreis aan vast. Er gaat veel geld in deze business om. In 2015 maar liefst 400 miljoen euro, 50 miljoen meer dan het jaar ervoor. 6.200 buitenlandse bruidsparen planden een georganiseerde bruiloft die gemiddeld 50.000 euro kostte. De gasten bleven drieënhalve dag. Driekwart van de paren komt binnen aantal jaar later nog een keer terug om de dag te herbeleven. 

De Nederlandse filmmakers kenden hun publiek. Trouwen in Toscane is voor velen de grote droom. Van alle stellen die in Italië trouwen doet 43% dat in Toscane. De Amalfikust is met 38% van de huwelijken ook heel populair, met name bij Britten, daarover schreven al eens. Sorrento is de hotspot. Een veel kleiner deel, 8%, trouwt in Umbrië of in Venetië of de Noordelijke meren (6%).

Business

Er is een complete business ontstaan van fraaie kastelen, landhuizen en wijnhuizen die zich speciaal op verliefde paren richten. Die maken met name reclame in Groot Brittannië want daar komt een kwart van het Italiaanse trouwtoerisme vandaan. 15% komt helemaal uit de VS of Canada en dan hebben we nog 10% Russen een aantal Japanners, Australiërs, Arabieren en Chinezen. Het aantal Nederlanders zou volgens het onderzoek minder dan 1% (62 koppels) moeten zijn maar dat lijkt ons eerlijk gezegd aan de lage kant.

Op onze site nog veel meer informatie over trouwen in Italië en Italiaanse bruiloften

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button