Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

“Italianen rijden het gevaarlijkst”

Italianen rijden het onverantwoordelijkst van alle Europeanen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Franse VINCI Autoroutes, dat duizenden mensen in acht Europese landen ondervroeg naar het rijgedrag van mede-Europeanen. Nederlanders komen er een stuk positiever vanaf.

Als bezoeker van deze site heb je vast wel eens aan het Italiaanse verkeer deelgenomen. Dat is de eerste keer even wennen, eerlijk is eerlijk. En dan vinden wij het nog meevallen in de noordelijke regio’s. Stap eens in een Napolitaanse taxi en je bent blij dat je het leven nog hebt na de kamikazerit vanaf het vliegveld.

Niet zo gek dus dat een onderzoek van Zoover drie jaar geleden al aantoonde dat Italianen gezien werden als de slechtste chauffeurs van Europa. Het nieuwe onderzoek bevestigd dat nog eens. Italiaanse bestuurders zijn ook kritisch over de landgenoten. Onverantwoord, agressief en gevaarlijk vindt men elkaar.

Niet het gevaarlijkste land

Italianen mogen in de ogen van de Europeanen dan wel de slechtste chauffeurs zijn, toch is het niet per definitie veel gevaarlijker op de Italiaanse wegen. De cijfers laten zien dat Italië van de 28 landen op de 14e plaats staat in de lijst met verkeersdoden per 100.000 inwoners. In België en Portugal vallen relatief meer slachtoffers maar in de Oost-Europese landen is het pas echt gevaarlijk op de weg. De Grieken, die als een-na-slechtste chauffeurs van Europa te boek staan, veroorzaken de meeste ongevallen met dodelijk afloop, in verhouding tot het aantal inwoners.

Overigens daalt het aantal verkeersslachtoffers in heel Europa gelukkig sterk. Veiliger auto’s en wegen zullen daar een grote rol in spelen.

landen met de slechtste chauffeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button