NieuwsSmaken

Italianen moeten aan de doggybag

In Italië eet je doorgaans voortreffelijk dus is het eigenlijk niet zo’n gek idee om de restjes in het restaurant lekker mee naar huis te nemen. De doggybag is nooit echt een succes geweest maar daar wil men nu verandering in brengen. Een club die zich Metro noemt wil in samenwerking met het Wereld Voedselprogramma van de Verenigde Naties dat er niets meer in de vuilnisbak belandt. 

doggie-bag

De Wereldtentoonstelling in Milaan die 1 mei begint heeft het thema ‘Voedsel voor de Wereld’ en dat bood de organisatoren een mooie kapstok om het idee van de doggybag, of cartaccio zoals de Romeinen het noemen, te promoten. Eerder sneed de Paus het thema al aan door te stellen dat verspild voedsel wordt gestolen van de armen.
Bekende Italiaanse chefs zoals Claudio Sadler (twee Michelinsterren) en Iginio Massari (grootmeester van de patisserie) zijn boegbeelden van de campagne die ervoor moet zorgen dat de Italianen het niet meer gênant vinden om het hapje voor thuis na afloop mee te nemen.

doggy bag op zijn italiaansBella Figura

We zijn benieuwd naar het effect. Het komt in deze tijden van zware crisis in ieder geval niet slecht uit om zuinig te zijn met eten. De Italianen kennende zal er vast een zeer fraai doosje ontworpen worden waarmee je geen brutta maar een bella figura kan maken. Dit voorbeeld vonden we al!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button