Italiaanse auto'sNieuws

Italianen kopen voor het eerst meer fietsen dan auto’s

In onze gedrukte krant kon je al lezen dat fietsen in Italië zeer de moeite waard is. De Italianen hebben dat nu ook zelf ontdekt. Voor het eerst sinds 48 jaar werden er in Italië meer fietsen dan auto’s verkocht.

Erasmo D’Angelis, de staatssecretaris van verkeer zei vrijdag dat in de Italiaanse steden een stille revolutie op twee wielen plaatsvindt. Het dagelijks gebruik van de fiets is enorm toegenomen. In 2012 werden er 1,65 miljoen fietsen tegen 1,4 miljoen auto’s.

Ook de geestelijken kiezen voor de fiets
Ook de geestelijken kiezen voor de fiets

De reden voor de toegenomen populariteit van de fiets is alleen minder positief. De diepe recessie die het land teistert dwingt veel inwoners op de fiets te stappen. De staatssecretaris vertelde ook dat het ministerie zoekt naar innovatieve methoden om het fietsgebruik verder te stimuleren. In ieder geval zou de regering meer geld moeten uittrekken voor fietspaden.

Voorbereid op de fiets

De verschillende steden en plaatsen maken dat Italië een ideaal land is om met de fiets te gaan verkennen. In de driehoek Pisa-Luca-Viareggio liggen al veel vrijliggende fietspaden, zo valt te lezen in dit verhaal.

Voordat je op reis gaat is het handig om uit te zoeken welke plekken je écht wilt zien. Je kan op het internet een route uitstippelen en deze aanhouden. Ook is het belangrijk om van te voren te zorgen dat je de nodige spullen bij je hebt. Beperk de bepakking wel tot een minimum, het is lastig fietsen met twee hutkoffers achterop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button