NieuwsVakantie

Italianen het liefst naar bekende vakantiestek

Italianen gaan massaal in eigen land op vakantie en geef ze eens ongelijk. Maar liefst 85 procent kiest een vakantiestek niet te ver van huis in Italië zelf. Als het even kan gaat de reis naar een vertrouwde plek. Dat maakte het toeristenbureau Enit onlangs bekend.

Italiaanse vakantiegangers zijn niet heel erg avontuurlijk. Maar vier op de tien overwoog dit jaar om eens een ander vakantieoord te zoeken. Zestig procent viert vakantie in een plaats die al eerder op de agenda stond. Een groot deel maakt geen lange reis en blijft in de eigen regio. Tweederde gaat met de auto op pad. De rit gaat voor 75% van de Italianen naar een bestemming aan zee.
Augustus blijft voor de Italiaan de favoriete vakantiemaand.

Waar gaan de Italianen naar toe op vakantie?

De zee is dus een favoriete vakantiestek en die is met de duizenden kilometers kustlijn nooit ver weg. Sicilië blijft favoriet. 11,5% van de Italianen zegt daar vakantie te vieren. Op plaats twee staat Puglia (10%) dan Emilia-Romagna (8,4%), Sardinië (7,2%), Campanië (6,4%), Toscane (5,3%) en Calabrië (5,1%).  

Belangrijke punten voor een topvakantie

De gastvrijheid in eigen land is de belangrijkste overweging om binnen de grenzen te blijven. Meer dan 40% geeft aan dat het goede weer ook doorslaggevend is. Dat familie en vrienden in de buurt zijn is voor een kwart heel belangrijk. Verder zegt ook een kwart dat de fraaie Italiaanse natuur hun keuzes bepaald. Een kleine 15% vindt culturele verrijking in eigen land de belangrijkste reden om er op vakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button