NieuwsVakantie

Italianen hebben weer zin in vakantie, liefst wel in eigen land

Waarom zou je naar het buitenland op vakantie als je in Italië woont? Dat doen de Italianen dus ook niet. Dit jaar gaat 80% in eigen land op vakantie liet een onderzoeksbureau deze week weten. Het belangrijkste nieuws was misschien nog wel dat de index voor het ‘vakantievertrouwen’ steeg naar een recordhoogte van 60 punten op een schaal van 100. De Italianen durven na een paar loodzware jaren gelukkig weer aan vakantie te denken.

De populairste regio’s voor de Italianen zijn Toscane en Sicilië met een opvallende derde plaats voor Lombardije. Dat komt omdat omdat maar liefst 1 op de 3 Italianen de Wereldtentoonstelling EXPO2015 wil bezoeken in Milaan. De Italianen die wel de grens overgaan hebben Spanje als favoriete bestemming. Buiten Europa staan de Verenigde Staten op nummer 1.

Nederland zit ook in de lift schreven we al eerder op deze site. Mede als gevolg van het steeds groter wordende aantal low-cost vluchten tussen beide landen was 2014 een recordjaar. Voor het eerst kwamen meer dan een half miljoen Italiaanse toeristen naar ons land, een stijging van maar liefst 10%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button