Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

Italianen dol op oeroude Nederlandse bitter

Dat de Italiaan (en wij ook) gek is op een amaro na de maaltijd wist je en ook dat er duizenden lokale kruidenbrouwsels zijn die de spijsvertering een zetje geven. Maar wist je dat de oudste bitter ter wereld al decennia razend populair is in De Laars? En die oudste bitter komt uit… Leidschendam!

Het drankje werd in 1777 bedacht door Petrus Boonenkamp en zo heet het merk nog steeds. Met kruiden die de VOC uit verre landen meebracht, experimenteerde hij met een drankje dat net zo goed kon worden uitgegeven door de apotheek van die tijd.

Vader der bitters

Het merk is al sinds mensenheugenis een grote hit in Europa, maar in Nederland zal niet iedereen het kennen. De Italianen lopen al jaren met Petrus weg. ‘Vader der bitters’ noemen ze het hemelse drankje liefkozend. Niet zo gek dus dat de maker van het Italiaanse kruidenicoon Vecchio Amaro del Capo, Gruppo Caffo, drie jaar geleden besloot het Nederlandse merk over te nemen. Het eigen drankje uit Calabrië kon dan meteen worden aangeprezen bij de drinkers uit de Lage landen. Zodoende zagen we laatst de Vecchio Amaro del Capo, ijs en ijskoud uit de tap komen. En Petrus zag dat het goed was…

Italianen dol op oeroude Nederlandse bitter
Er wordt al decennia geadverteerd voor het merk
Italianen dol op oeroude Nederlandse bitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button