Nieuws

Italianen blinken uit in vechtsporten

Nederland kende een goede start van de Olympische Spelen in London met de medailles voor de zwemsters en Marianne Vos. Ook voor de Italianen kon het weekend niet stuk met 7 medailles. Twee keer werd het Fratelli d’Italia (het machtige Italiaanse volkslied) gespeeld voor een gouden plak en verder was er nog drie keer zilver en twee keer brons. Het land staat daarmee nu op de derde plaats in het medailleklassement.

Opvallende sporten

Opvallend zijn de sporten waar de Italianen in uitblonken. Schermen, boogschieten, schieten en judo. Allemaal sporten die voorkomen uit de krijgskunst. Zoals u weet bevochten de volkeren in Italië elkaar tot 150 jaar geleden lange tijd op leven en dood (zie ook ons artikel over Italië 150 jaar). Die talenten zijn dus nog niet verloren gegaan want op de spelen van Peking werden met bovenstaande sporten ook al veel medailles veroverd.  Toen werd er ook nog in andere vechtsporten succes geboekt namelijk met het boksen, taekwondo en, niet geheel onverwacht, het grieks-romeins worstelen!

Italië op de Olympische Spelen

Italië is een echte sportnatie. In de Medaillespiegel Zomerspelen aller tijden staan de Italianen op een vijfde plek. Één gouden medaille achter de Fransen. Als ze doorgaan op de ingeslagen weg kan de vierde plaats aller tijden na deze spelen worden ingenomen. Een plek die het in het gecombineerde klassement zomer- en winterspelen aller tijden al inneemt.

Foto

Op de foto boven dit artikel de Italiaanse zusterstrijd in de finale met de floret. Elisa Di Francisca won uiteindelijk het goud ten koste van Arianna Errigo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button