Italiaanse restaurantsKunst & CultuurNieuwsSmaken

Italiaanse vegetarische sterrenchef naar Nederland

In heel de wereld zijn maar twee vegetarische restaurants met een Michelinster, Ubuntu in Californië en Joia in Milaan. Ubunte kreeg de ster pas vorig jaar, Joia was de eerste ter wereld al in 1996. Chef Pietro Leemann komt dinsdag 23 oktober naar Nederland voor de Dutch Design Week in Eindhoven. Daar zit hij in een forum over kookboekendesign & -trends, ter ere van de Kookboek van het jaar Verkiezing.

De Zwitser Pietro Leemann die zijn culinaire inspiratie ook veel in Azië haalt is overtuigd vegetariër. Hij wil koken met respect voor de natuur en daar hoort het doden van dieren niet bij, aldus Leemann in diverse interviews. Ook geen vissen volgens de chef maar toch staan die op de kaart. Dat is omdat hij mensen niet wil verplichten 100% vegetarisch te eten, en door op deze manier in gesprek te blijven met zijn gasten wil hij zijn idealen overbrengen.

Pietro Leemann

De naam Joia is overigens een samenvoeging van het Engelse Enjoy en het Italiaanse Gioia (vreugde). Eten moet een feest zijn om van te genieten volgens Leemann en daar zijn we het roerend mee eens.

Eten bij  Joia is volgens velen een sensatie die wel meer dan een ster verdient. Vanaf € 65,- is een 5-gangenmenu te bestellen. Bekijk de site van het restaurant: joia.it

Bekijk ook onze lijst met beste vegetarische restaurants in Italië.

De Iglo van Piero Gilardi uit 1964
De Iglo van Piero Gilardi uit 1964


Ook Italiaanse kunst op de Dutch Design Week
De Dutch Design Week duurt nog tot 28 oktober en is eens te meer de moeite waard omdat het gecombineerd kan worden met het Van Abbemuseum waar werk te zien is van de  Italiaanse kunstenaar Piero Gilardi. De beeldend kunstenaar is bekend vanwege  zijn bijdrage aan de Arte Povera-beweging. Dit was een beweging die de Europese kunst in het midden van de jaren zestig drastisch zou veranderen.

Deze tentoonstelling is nog tot 6 januari 2013 te bezoeken.

Bekijk de website van het museum in Van Abbemuseum Eindhoven

www.joia.it 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button