Nieuws

Italiaanse trein of Ryanair?

Italiaanse trein of Ryanair? Over Italiaanse treinen is vorig jaar veel te doen geweest. Dat ze niet zo slecht waren als aanvankelijk werd gesteld, werd langzaam aan duidelijk. Il Giornale wist dat al even. De snelle treinen tussen de grote steden functioneren in Italië uitstekend. Zelfs zo goed dat Ryanair er nu de brui aangeeft.

Afgelopen vrijdag maakte de Ierse low-cost maatschappij bekend de vluchten tussen vliegveld Orio al Serio in Bergamo (vlakbij Milaan) naar de luchthaven Ciampino in Rome vanaf 29 maart te schappen. Bronnen rond de prijsvechter lieten weten dat men stopt vanwege de toegenomen concurrentie vanaf het spoor. Tussen Milaan en Rome rijden al jarenlang snelle treinen die alleen maar beter worden. Deze worden in veel gevallen gebouwd door, u raad het al, Fyra fabrikant Ansaldo Breda…

In drie uur van Milaan naar Rome

Het vliegtuig mag dan wel wat sneller gaan, de hogesnelheidstrein kan de concurrentie prima aan. In drie uur tijd reis je namelijk van hartje Milaan naar hartje Rome. Met het vliegtuig ga je dat niet halen, al helemaal niet vanaf het verder van Milaan gelegen Bergamo.

Daarbij komt ook nog dat de Italiaanse spoorwegen vorig jaar concurrentie kregen van een echte Ferraritrein! De eerste private hogesnelheidstrein in Europa, de Italo, ging de strijd aan met de Freccia Rossa (rode pijl) van de Italiaanse spoorwegen. Initiatiefnemer is Luca Cordero di Montezemolo, tevens president van Ferrari. Lees meer.

De Italiaanse spoorwegen introduceerden op hun beurt de snelste trein van Europa. Lees meer.

Italiaanse trein of Ryanair?

Italiaanse trein of Ryanair?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button