NieuwsSmakenWijn

Italiaanse topwijnen op wereldtournee

Een team van meer dan 60 experts proefde het afgelopen seizoen meer dan 45 duizend monsters van 2400 Italiaanse wijnhuizen met als doel de beste Italiaanse wijn te onderscheiden. De gouden medaille van de wijn heet Tre Bicchieri. Drie glaasjes om aan te geven dat de wijn onovertroffen is.

Uitgever Gambero Rosso publiceert de resultaten in de meeste toonaangevende gids, de Vini d’Italia. 20 oktober kwam de gids van 2014 uit.
Wij presenteren u de complete lijst met alle topwijnen uit Italië.

Bekijk hier de beste Italiaanse wijnen van 2014

Vini d’Italia 2014
Het is alweer de 27e editie van de gids. 1024 pagina’s waarop 40.000 wijnen en 2.400 wijnhuizen worden beoordeeld. De regio Piemonte scoort de meeste topwijnen, 77 stuks, gevolgd door Toscane en Veneto met respectievelijk 72 en 36 stuks.

Interessant zijn de 107 wijnen die zijn uitgekozen in het kader van beste prijs/kwaliteit. Allemaal toppers onder de € 15,-

Het boekwerk kent versies in het Engels, Duits en Chinees en sinds dit jaar ook in het Japans. In Azië is grote belangstelling door Italiaanse wijn. De gids en de wijnen gaat zelfs op wereldtournee. Dit jaar wordt Italiaanse wijn in Seoul, Osaka, Sydney, Singapore en São Paulo gepromoot.

De gedrukte gids is in de webwinkel van de uitgever te koop maar de App is misschien nog wel handiger. Die is er voor Apple of Android alleen komt de 2014 versie pas later op de markt.

Bekijk ook de lijst van 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button