FilmKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse romantiek! Il colore nascosto delle cose 30 november in de bioscoop

In de koudste tijd van het jaar kan je wel wat warmte uit Italië gebruiken. De regisseur die eerder de heerlijke film Pane e tulipani maakte, komt nu met een romantisch liefdesdrama, Il colore nascosto delle cose.

De film gaat over Teo die succesvol is in de reclamewereld. Hij heeft een vriendin, een minnares en een boeiend liefdesleven. Niets te klagen zo lijkt. Maar op een dag ontmoet hij Emma.

De mooie Emma werd blind op haar zestiende, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om een zelfstandig leven te leiden met een eigen praktijk voor osteopathie. Teo lijkt de perfecte kandidaat om een leuke tijd mee te hebben. Ze ontmoet hem tijdens een bedrijfsuitje. Teo raakt geïntrigeerd door haar stem en hij zoekt haar weer op. Een aanvankelijk oppervlakkige flirt mondt uit in een zinderende romance, een ogenschijnlijk onmogelijke liefde. 

Il Colore Nascosto delle Cose is een prachtig liefdesverhaal dat ons eraan herinnert dat de mooiste en onverwachte dingen vaak onzichtbaar zijn voor de ogen. Deze Italiaanse film van de succesvolle regisseur Silvio Soldini (Pane e Tulipani) met Valeria Golino (Caos Calmo) en Adriano Giannini (Le Conseguenze dell’Amore). Soldini liet zich inspireren door twee documentaires die hij maakte over blinden.

De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië en trekt sindsdien in Italië volle zalen.

De film draait vanaf 30 november in de volgende Nederlandse theaters.

Amersfoort: De Lieve vrouw, Amsterdam: Filmhallen, Amsterdam: Pathé Tuschinski, Amsterdam: Studio/K, Breda: Chasse Cinema, Den Haag: Pathé Buitenhof, Den Bosch: Verkadefabriek, Deventer: Filmhuis de Keizer, Eindhoven: Plaza Futura/NatLab, Hilversum: Filmtheater Hilversum, Hoorn: Cinema Oostereiland, Leeuwarden: Slieker Film, Nijmegen: LUX,  Rotterdam: Lantaren Venster, Rotterdam: Cinerama, Utrecht: Louis Hartlooper Complex,  Zwolle: Filmtheater Fraterhuis.

Bekijk de trailer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button