Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Italiaanse restaurants in de nieuwe Lekker gids 2014

Dik. Dat mag je de nieuwe restaurantgids Lekker dit jaar zeker noemen. De nieuwe uitgever  Pijper Media drukte 72 pagina’s extra dan voorgaande jaren maar het aantal beoordeelde restaurants blijft nog gewoon 500.

Zoals gebruikelijk gingen we ook nu weer op zoek naar de puur Italiaanse restaurants. Lekker weet altijd wel nieuwe namen te vinden waarvan wij ons vervolgens afvragen hoe lang die stand houden en of ze ook in de erkende lijstjes terecht komen van Ospitalita ItalianaAccademia Italiana della Cucina, Michelin of collega-gids Gault Millau.

Wisten de culinaire redacteuren ons vorig jaar nog te verrassen met vier volledig nieuwe namen, dit jaar zien we er maar eentje, Veri Sapori uit Amstelveen. “Een goed bewaard geheim”, noemt Lekker dit restaurant waar men smulde van de Ossobuco (wel verkeerd gespeld met dubbel c, foei redactie Lekker!) die zo van het bot viel.

Eenvoudig interieur maar top eten bij Veri Sapori
Eenvoudig interieur maar top eten bij Veri Sapori

Luce uit Utrecht verliet de lijst, maar dat moest dan ook zijn deuren sluiten dit voorjaar. Verder veel ‘usual suspects’ die al op verschillende manieren erkend zijn als Italiaans toprestaurant.
In de top 100 is het eten van een Italiaanse gerechten geen probleem maar helaas vinden we er nog geen 100% Italiaans restaurant in terug. We zijn wel eens benieuwd waaraan dat volgens de Lekker-rapporteurs nou ligt en of ze Italiaanse keuken wel op waarde schatten. Het onlangs tot Italiaans restaurant van het jaar uitgeroepen Vino en Cucina uit Den Haag staat zelfs niet in de top 500!

Onderstaand alle Italiaanse restaurants in de Lekker Top 500 en de beoordeling van deze restaurants door andere keurmerken en verkiezingen.Bekijk ook de Lekker 2013, de GaultMillau 2013 of lees meer over restaurants in Italië met een Michelinster.
Lees ook meer over de beste Restaurants in Italië en de genomineerden voor het  beste Italiaanse Restaurant van Nederland 2013.

Lekker 2013 Nominatie Italië Mag. ‘13 Ospitalita Italiana Accademia
Acquavite, Naarden
Coco Pazzo, Houten
Da Giulio, Arnhem
Da Nello, Eindhoven
De Luca, Hoogeveen
Incanto, Amsterdam x  x
Lo Stivale, Groningen x
Veri Sapori, Amstelveen nieuw
Mario Uva, Wijderwormer x
Mediterraneo, Maastricht x x
Per Bacco, Heerenveen
Pianeta Terra, Amsterdam x x x
Pirandello, Landgraaf
Ortica, Best x
Raimondi’s Villa Rozenrust x
Segugio, Amsterdam x x
Toscanini, Amsterdam x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button