Nieuws

Italiaanse premier bezuinigt en verkoopt drie vliegtuigen

De Italiaanse Minister-president Enrico Letta schroomt niet de tering naar de nering te zetten en daarbij het eigen vlees ook niet te sparen. Het gaat bar slecht in het land dus ook de overheid moet inkrimpen, iets wat eigenlijk al jaren geleden had moeten gebeuren.

Letta kondigde vandaag aan dat de regering bijna 50 miljoen euro gaat besparen door de verkoop van drie van de tien regeringsvliegtuigen. Tevens wordt het aantal vlieguren sterk verminderd, van 10.000 naar 5.000 dit jaar. Het budget wordt zo gehalveerd ten opzichte van een paar jaar terug.

Opmerkelijk is dat de besparing wordt geïnvesteerd in de vrijwillige brandweer. Die kan het geld goed gebruiken voor de vele bosbranden waar Italië tijdens de steeds heter wordende zomers mee kampt.

President Napolitano kwam vorig jaar nog met het vliegtuig, maar het is dus niet uit te sluiten dat Letta voor een bezoek aan Nederland net als wij een vignetje moet kopen voor Zwitserland, in de file staat voor de Gotthard en het laatste stukje in Duitsland flink gas geeft om op tijd bij Rutte aan te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button