Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Italiaanse politie gaat vreemd

De tijd dat Italianen zelden in een auto van buitenlands fabricaat reden ligt al ver achter ons. De Italiaanse staat hield het nog een stuk langer vol. Wat vonden we die Alfa 159 van de Carabinieri mooi zeg. Maar de tijden zijn veranderd. Vorig jaar won Seat de aanbesteding voor de aanschaf van 4.000 auto’s voor politie en Carabinieri, een veelbesproken keuze. Deze maand werden de eerste modellen geleverd.

Voor het eerst rijden politie en de Carabinieri nu in dezelfde auto omdat de Volkswagen Groep (de moeder van Seat) een veel beter bod neerlegde dan Fiat. En tegenwoordig wordt elk eurodubbeltje omgedraaid in Rome zoals u weet. Het is een Seat Leon geworden, onlangs werden de eerste versies met 2.0 TDI motor (150pk) geleverd.

De afgelopen jaren zagen we al vaker Italiaanse overheidsdiensten in auto’s van een buitenlands merk. De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini zorgde nog wel voor een stunt door een aantal supersnelle wagen van politie-uniform te voorzien. Deze werden ook echt door de agenten gebruikt. Een van de wagens is zelfs total loss gereden.

Onderstaand hebben een leuke compilatie gemaakt van Italiaanse politievoertuigen door de jaren heen.

UPDATE oktober 2015

Door het dieselschandaal bij Volkswagen is het nog maar de vraag of alle auto’s geleverd gaan worden. De bestelde motoren bevatten namelijk de frauduleuze software die de uitstoot manipuleert.

Kadootje van de britten voor Italië’s 150-ste verjaardag

De Lamborghini Gallardo, nieuwwaarde zo’n € 250.000,- werd in 2004 door de fabrikant geschonken voor de verjaardag van de politie en in 2008 vernieuwd. De sportwagens worden gebruikt om snelheidsduivels tegen te houden maar ook voor dringend medisch transport.

 

Lamborghini-Gallardo-Politie-italie
En toen ging het mis

 

Gezien op het vulkaaneiland Stromboli

Deze zagen we in Caserta, vlakbij Napels
Gespot in het dorpje Morano Calabro in Calabrie

lotus_evora_s_carabinieri_02_mod

Polizia-alfa_sud
De Alfa Sud, uit de tijd dat nog geen ambtenaar het überhaubt in zijn hoofd haalde om over een buitenlands model na te denken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button