FilmKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse Oscar inzending Nostalgia ook Europese film van het jaar

De Italiaanse film Nostalgia die wordt ingezonden voor de Oscars van 2023, is op het Capri Hollywood International Film Festival uitgeroepen tot Europese film van het jaar.

De maffiafilm van regisseur Mario Martone werd deze zomer al volop gecomplimenteerd door de Italiaanse filmrecensenten. Het kreeg prijzen voor beste regisseur, beste acteur, beste bijrol-acteur en het beste scenario. In de film speelt Pierfrancesco Favino een man uit Napels die na 40 jaar in Egypte te hebben gewoond, terugkeert naar zijn geboortestad. Daar komt hij weer in contact met een jeugdvriend, die ondertussen is opklommen tot de top van de Camorra. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea uit 2016.

Oscars

Nostalgia werd al eerder door de Italiaanse filmindustrie uitgekozen om mee te doen aan de Oscars voor 2023. Op 21 december worden daarvoor de 21 films die gekozen die de eerste selectie hebben doorstaan. De vijf films voor de echte shortlist maakt de organisatie op 24 januari bekend. 12 maart is dan het moment suprême waarop zal blijken of Nostalgia de prestigieuze prijs voor beste Internationale film wint.

Deze film gaat 9 februari in Nederland in première maar draait vanaf 23 januari ook al op het filmfestival in Rotterdam.

Update 25 januari 2023

Helaas is de film niet doorgedrongen tot de laatste vijf genomineerden voor een Oscar voor Beste buitenlandse film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button