Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Italiaanse opera-avonden in Leiden en Hilversum

In navolging van de succesvolle opera-avond in het Verdi-jaar, presenteert AVRO’s Hans van den Boom twee Italiaanse opera-avonden in Leiden en Hilversum met de mooiste delen uit opera’s van Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini. AVRO-presentator Hans van den Boom zal op zijn eigen, toegankelijke wijze de operafragmenten introduceren.

In 2013 werd wereldwijd herdacht dat de Italiaan Giuseppe Verdi tweehonderd jaar geleden werd geboren in Le Roncole. Tijdens zijn leven was hij al razend populair en nog steeds geldt Verdi als de grootste operacomponist die Italië heeft voorgebracht. Ter ere van dit jubileum bracht de Stichting Internationale Opera Producties zijn meest uitgevoerde werk Aïda naar de Benelux en organiseerde een opera-avond vol hoogtepunten uit zijn werk. Dit jaar wordt La Bohème van Giacomo Puccini opgevoerd en staan de opera-avonden in het teken van beide componisten.

Tijdens een feestelijke concertante opera-avond worden de mooiste gedeelten uit de opera’s van zowel Verdi als Puccini: o.a. La Bohème, Rigoletto, Madame Butterfly, La Traviata, Falstaff en Tosca opgevoerd. Uitgevoerd door koor en live orkest van de Staatsopera Plovdiv uit Bulgarije, onder leiding van de Italiaanse dirigent Marco Moresco. Bijzonder zijn de authentieke kostuums uit de tijd van Verdi & Puccini, eind 19e- en begin 20ste eeuw. De Italiaanse solisten zijn Chiara Giudice (sopraan), Silvia Martinelli (sopraan), Raffaele Abete (tenor) en Alfio Grasso (bariton).

Italiaanse Opera-avonden

Producent : Stichting Internationale Opera Producties m.m.v. koor en orkest van Staatsopera Plovdiv
Data: 31 maart, Theater Gooiland, Hilversum14 april, Stadsgehoorzaal Leiden

www.opera.ntk.nl en www.stiop.nl

Meer over Italiaanse opera, bijvoorbeeld alle operafestivals deze zomer. Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button