Italië Evenement 2012Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Italiaanse muziek van alle stijlen op het Italië Evenement 2012

Italië heeft een rijke muzikale traditie. Op het aankomende Italië Evenement zijn er vele stijlen te horen en te zien. Van opera tot pop en van rock tot volksdansmuziek en romantische liefdesliederen. The Italian Night is zaterdag 12 mei de spectaculaire muzikale en culinaire afsluiting maar gedurende de drie dagen zijn er nog veel meer heerlijke klanken te horen.

Zuid Italiaanse sferen met het Appia Folk Ensemble uit Apulië (Puglia)
Puglia is een regio in de hak van Italie. Een stukje nog ongerept Italië, waar tradities en geschiedenis nog steeds een grote rol spelen. Dit zowel op culinair als cultureel gebied; de heerlijke authentieke keuken en de volksmuziek ontbreken dan ook nooit bij de “Sagre” – de dorpsfeesten die er het hele jaar door gehouden worden en waar jong en oud naar uitkijken. De sfeer op deze feesten met traditionele muziek en dans is uniek en echt Italiaans.

Appia Folk Ensemble op het Italië evenement smaak en stijl van ItaliëSpeciaal voor het Italië Evenement is de Het Appia Folk Ensemble uitgenodigd, ze komen rechtstreeks uit Salento, het meest zuidelijke deel van Puglia. Ze treden speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst op in Nederland.

Het Appia Folk Ensemble is een groep bestaande uit jonge muzikanten uit Salento die al 5 jaar muziek maken. Ze brengen de oude traditionele volksmuziek uit dit gebied weer tot leven; pizzica pizzica, tarantelle en liefdes ballades. De groep wordt begeleid door twee dansers.

Ze treden op in het Piazza di Puglia en daarnaast enkele keren optreden op het podium van het Evenement. Laat niet alleen de oren genieten maar ook de smaakpapillen met de lekkerste delicatessen uit Puglia bij  het bedrijf S.O.G.N.O.,  die de groep naar Nederland haalde.

Een unieke gelegenheid die u niet mag missen !


tamorra op het italie evenementTamorra
Napels is een stad van romantiek en rauwe emotie. Het is de geboorteplek van de maffia. De straten zijn nauw en stoffig en de haven is een van de oudste havens ter wereld. Naast koopwaar nemen reizigers ook muziek mee, waardoor Napels een smeltkroes van stijlen is geworden die heeft geresulteerd in de traditie van de Canzone Napolitane. Tamorra bestaat uit Napolitaan Marco Cappiello op zang en gitaar, begeleid door Adriaan de Kroo op percussie en mandolin. Zij bouwen voort op deze traditie. Soms gevoelig, dan weer bedoeld om te dansen maar altijd recht uit het hart. Tamorra brengt het oude geluid van liefde en lijden, van dood maar vooral van vriendschap


Spaccailsilenzio op het italie evenementSpaccailsilenzio
Spaccailsilenzio zal ook aanwezig zijn op Italië evenement en u vermaken met hun zelfgeschreven muziek. Een Italiaanse band met muziek in de stijl van rock. Ze touren door heel Europa, en komen exclusief naar Nederland voor het Italië evenement!


Scheda Folkgroep Kerkent
Wordt het volksdansen in Nederland nog wel eens afgedaan als ‘iets van vroeger’, in Italië hechten ze ook vandaag de dag nog waarde aan de tradities van ooit. Neem Sicilië, waar de dansers van de folkloristische groep Kerkent graag geziene gasten zijn op festivals en evenementen. Volksdansgroep Kerkent op het italie evenementDe organisatie is trots om dit jaar deze folklore uit Agrigento op het podium te kunnen presenteren.

Kerkent is opgericht in 1989 door een aantal jonge dansers en muzikanten. Ze vernoemden zich naar de oorspronkelijke naam van Agrigento en staken zich bovendien in de kleding uit die tijd, zodat de muziek (met fluiten, mandoline en pijpen) en dans nog meer tot hun recht kwamen. Inmiddels kent de folkloristische dansgroep een wachtlijst van nieuwe leden en een overvolle agenda. Om ook Nederland iets van de Siciliaanse tradities te laten zien en horen, komt Kerkent naar het Italië Evenement.


ANGELO INDACO op het italie evenementAngelo Indaco
Van jongs af aan is de muziek zijn grote passie. Door zijn jarenlange ervaring op feesten en evenementen verstaat Angelo het vak van entertainer als geen ander. Hij is niet alleen een talentvol zanger, maar ook een allround musicus. Hij componeert en arrangeert. Hij speelt piano, accordeon, toetsen en gitaar. Angelo groeide op in La Bella Italia!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button